Nõia-Ints kavatseb paluda armu presidendilt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõia-Ints
Nõia-Ints Foto: Erakogu

Juuni lõpus toimus Tallinna Ringkonnakohtus kohtuprotsess, kus oli arutusel Nõia-Intsu kaebus seoses liiga karmi kohtuotsusega. Kohus jättis selle siiski rahuldamata ning staarnõial tuleb ilmselt seitse aastat vanglamüüride vahel veeta. 

«Sain 27. juunil otsuse kätte ja see oli minu jaoks löök allapoole vööd,» pajatab Nõia-Ints nutt kurgus. «Otsus jäeti samaks. Kohtunik tembeldas mind valetajaks ja seitse vangla-aastat jäi jõusse. Armu saan paluda alles peale viie aastast istumist.»

«Püüdsin nimelt kohtunikule selgitada, et sattusin kuritöö toimumise kohta pooljuhuslikult. Kamraadid rääkisid mulle üht, kuid tegelikult oli teoksil hoopis miskit muud. Mul polnud sellest kõigest aimugi.»

«Ka minu kaitsja arvas, et oleksin pidanud sellised faktid suutma ära tõestada juba esimese astme kohtus. Aga kuidas ma sain seda teha, kui toona määrati mulle kaitsja riigi poolt,» on mees karjuvast ülekohtust hämmingus.

«Nüüd ei jää mul muud üle, kui minna edasi Riigikohtusse ja sealt edasi kas või Euroopa kohtusse. Kardan vaid üht. Võib-olla ei ole Riigikohus nõus minu teemat üldse menetlusse võtmagi.»

«Sel juhul ei jää muud üle, kui armuandmise palvega meie vabariigi presidendi, Toomas Hendrik Ilvese poole pöörduda,» on Nõia-Ints hakkamist täis.

Indrek Leibur ehk Nõia-Ints astus Tallinnas kohtu ette käesoleva aasta 8. märtsil. Süüdistuse järgi meelitas Ints ühe noormehe autosse, osales väljapressimises, viibis noormehe löömise juures, võttis ära tema asjad ning andis need kaasosalisele üle.

Varem on kohus karistanud staarnõida üliraske kehavigastuse tahtliku tekitamise eest 2003. aastal ja kinnipidamiskohas toime pandud narkokuriteo eest 2004. Ints vabanes vanglast enne tähtaega 2008. aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles