Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Ameeriklane sai popkornist kopsupõletiku

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Arst
Arst Foto: AP / Scanpix

USAs Denveris elav mees sai popkornist kopsupõletiku.

Wayne Watsoni sõnul sõi ta viimase kümne aasta jooksul iga päev kaks topsitäit võiga maitsestatud popkorne, vahendab newsvault.com.

Lõpuks mees haigestus ja arstid diagnoosisid tal kopsupõletiku.

Arstid lisasid, et haiguse võis tekitada popkornis sisalduv diatsetüül.

«Selle aine sissehingamise tagajärjel tekkinud kopsupõletikke ja kopsupõletikega sarnaseid haigusi põevad eelkõige toiduainetetööstuses töötavad inimesed,» selgitasid arstid.

Nad jätkasid, et diatsetüüli lisatakse margariinidesse, rasvadesse ja ka söögiõlisse. Diatstüüli lisatakse ka mikrolaineahjus küpsetatavatele popkornidele.

Arstide arvates põhjustas Wayne Watsoni haiguse just popkornis sisalduv diatsetüül.

Mehe sõnul ei kavatse ta kohtusse anda popkorni tootjat, vaid seda toodet müünud firma.

Watsoni arvates ei hoiatanud pood teda, et popkornis sisalduv aine võib tervisele ohtlik olla.

Tagasi üles