Paide Vallitorn kutsub enne sulgemist tasuta külastusele

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide vallitorn
Paide vallitorn Foto: Kristo Kivisoo/Järva Teataja

Järgmise nädala reedel ja laupäeval, enne, kui Paide Vallitorn suurteks ehitustöödeks suletakse, saab torni tasuta külastada ja osaleda jalutuskäikudel torni tondi Jaaguga, kes on lubanud näidata ka kõige sügavamaid ja hämaramaid paiku ning paljastada saladusi.


Paide kultuurikeskuse direktor Ülle Müller lootis, et tasuta külastuspäevad ja eksklusiivsed ekskursioonid meelitavad Vallitorni veel enne sulgemist palju külastajaid. «14. märts on viimane võimalus käia Vallitornis, seejärel jääb torn ligi poolteiseks aastaks suletuks,» ütles ta. «Tundmatuseni muutunud sisuga torni loodame avada järgmisel sügisel.»


12. märtsini on Vallitornis veel kaunite kunstide festivali «Kolmkõla» aegu üles seatud maalid ning kuuendal korrusel 2007. aastal katsekavandi käigus valminud Eesti ajaloo korrust sajanditagusest Paidest, samuti Paidest pärit kunstniku Ants Viidalepa maalid.
Vallitorn on kuni 14. märtsini avatud teisipäevast neljapäevani kella 11st 18ni.
Paide abilinnapea ning Vallitorni ja Vallimäe ümberehituse projektijuhi Kaido Ivaski ütlust mööda algavad peagi suuremahulised tööd, mille rohkem kui 42 miljoni krooni suurusest eelarves on euroraha üle 36 miljoni krooni.


Vallitorni ajakeskusse tulevad muinasaega, orduaega, kuningate aega, tsaaride aega, Eesti aega, okupatsioonide aega, taasiseseisvumise ning Euroopa Liidu ajastut kujutavad ekspositsioonid, mis annavad neist ülevaate koos interaktiivsete lahendustega. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles