Homme on rahvusvaheline suudlemispäev

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme on rahvusvaheline suudlemispäev
Homme on rahvusvaheline suudlemispäev Foto: SCANPIX

Homme reedel 6. juulil on rahvusvaheline ja ülemaailmne suudlemispäev.

Uurijate sõnul veedab inimene keskmiselt oma elus kolm kuud suudeldes, edastab hotels.com.

Suudlemisel kasutatakse 30 näos olevat lihast.

Maailmas on suudlemistavad väga erinevad. Ühisjoonteks on, et suudlemine tagab head suhted, pingutab näolihaseid, tugevdab immuunsüsteemi ja tekitab kehas heaoluhormoonide vallandumise.

Kui enamikus paikades surutakse huuled teise inimese suule ja vahel võetakse appi ka keel, siis on paiku, kus otsese suudlemise asemel kasutatakse midagi muud.

Tais näidatakse hellust põsk põse vastu hõõrumisega, kuid selliseid kirglikke suudlemisi nagu Euroopas, seal ei näe. Tais nimetatakse sellist õrnuseavaldust hom gäm. Põsk põse vastu hõõrumist teevad nii vanemad ja lapsed kui armastajapaarid.

Arvatakse, et selline helluse avaldamise viis on tingitud tailaste heast haistmisest.

Tais on menüü peaaegu piimata, kuid samas kasutatakse seal palju erinevaid maitseaineid nagu koriandrit, tšillipipart ja sidrunheina. Maitsetaimed ja maitseained mõjutavad tailaste naha lõhna.

Tais on populaarsed suudlemisvõistlused. 2012. aastal Pattayas korraldatud võistluse võitjapaar oli sõna otseses mõttes 50 tundi huuled koos.

Paapua Uus-Guinea põlishõimu kuulujad näitavad hellust üles sellega, kui tõmbavad kaaslast kulmukarvadest, kisuvad juustest ja hammustavad tema huuli. Sellised hellitused on seal osa eemängust ning näitavad äärmist kirglikkust. Avalik suudlemine on seal keelatud.

Uus-Meremaal aga kallistatakse ning pannakse ninad kokku. See traditsiooniline maooride tervitamise ja hellus näitamise viis on sadu aastaid vana.

Kehakeel näitab kuidas kaks inimest teineteisega mitteverbaalselt suhtlevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles