Teadlased: pikad jalad viitavad heale tervisele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikad jalad
Pikad jalad Foto: AFP / Scanpix

Poola Wroclawi ülikooli teadlased said ideaalsete jalgade saladuse jälile.

Uurijad avastasid, et keskmisest jalapikkusest viis protsenti pikemate jalgadega inimesed on kõige atraktiivsemad ja samas viitab see ka nende heale tervisele, vahendab abc.net.au.

 

Uuringut juhtinud Boguslaw Pawlowski lisas, et varasemad uuringud on näidanud, et pikka kasvu inimesed on vastassugupoolele külgetõmbavamad, kuid seni pole uuritud, mis rolli jalad selle juures mängivad.

 

Poola teadlased palusid 218 mehel ja naisel  hinnata arvutis töödeldud fotodel kujutatud seitsme meessoost ja naissoost isiku atraktiivsust.

 

Kõik fotodel kujutatud olid ühepikkused, kuid jalgade pikkust oli muudetud. Katsealustele näidati pilte, millel oli kujutatud keskmiste ning  keskmisest viis protsenti, kümme protsenti ja 15 protsenti pikemate jalgadega isikud.

 

Kõige atraktiivsemateks osutusid need, kelle jalgade pikkus oli keskmisest jalgade pikkusest viis protsenti pikem. Neile järgnesid keskmise pikkusega ja siis kümme protsenti pikemate jalgadega isikud.

 

Uuringut juhi Boguslaw Pawlowski sõnul saab pikki jalgu seostada hea tervisega.

 

Keskmisest lühemad jalad aga viitavad kõrgendatud riskile haigestuda südame-veresoonkonna haigustesse või diabeeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles