Maire Aunaste vestles lastekodulaste ja Rõõmuvabrikuga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste
Maire Aunaste Foto: ERR

Seekordses Maire Aunaste saates «Head uudised» said sõna lastekodulapsed, Rõõmuvabrik, Tapa meeste bänd ja Marju Kuut.

Esmalt vestles Maire endiste lastekodulaste Age-Li Liivaku ja Marie Veldtiga. Nad rääkisid, et kui olid lõpetanud seitse klassi, saadeti nad iseseisvasse ellu. Neil polnud sugulasi, tuttavaid ega raha, oli vaid riigi antud toanurk. Sellegipoolest said nad hakkama, sest muud võimalust ei olnud. Oskus ja kartmatus tööd teha on neid elus tohutult aidanud.

Saksi lastekodu toonased kasvatajad olid samuti rasket elu elanud ja olid väga hoolivad. «Ei saa öelda, et jäime armastusest ilma,» ütlesid naised.

Age-Li ja Marie hinnangul pole eestlased viimase 50 aasta jooksul muutunud ja nad on alati tohutult head inimesed olnud. Nad kutsusid kõiki Saksi lastekodu kasvandikke 15. augustil Saksi mõisas toimuvale kokkutulekule.

Järgmiseks sai sõna MTÜ Rõõmuvabrik asutaja Vallo Hallik, kelle ettevõte korraldab lastekodulastele üle Eesti meeleolukaid üritusi. Kõige suuremaks tänuks peab Vallo seda, et saab korraldada midagi nendele, kes seda kõige rohkem vajavad. Vallo tunnistas, et teda ennastki on hakatud Rõõmuvabrikuks kutsuma. Stuudios esines ka erinevatest lastekodudest pärit lastest koosnev ansambel Joy.

Videoloos said sõna Evi-Maie, Tiiu ja Heli, kes kiitisid taevani Lehtse kultuurimaja säravat juhti Leelo Jürimaad, kes võitis Maa soola auhinna. Leelos on tugevalt arenenud kodukoha patriotism ja ta lausa peab seda tööd tegema ja peab seda hästi tegema.

Järgmisteks saatekülalisteks olid neli härrasmeest Tapalt, kes hakkasid üle mitmekümne aasta uuesti muusikat tegema. Nad said kokku tänu Leelole, kes organiseeris klubi MMM - Mõnusate Meeste Meenutused. Varsti tuli mõte ansambel VHB ehk Veteranide Hobibänd teha ja selle vaimseks emaks on just Leelo. Bändimeestel on hobi ja töö mõnusalt seotud, nad ostsid kõik pillid ise ja nad ei sõltu kellestki. VHB esitas lõbusa murelaulu.

Viimaks ajas Maire juttu Marju Marynel Kuudiga ja tuli välja, et Marju uhked juuksed polegi päris - ta kannab parukaid. Marju rääkis, et on alustanud oma elu seitse korda otsast peale. Kõige raskem oli 1995. aastal vabas Eestis, sest kõik see, millega ta töötas, varastati korraga ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles