Jane Salumäe: elu Hispaanias läheb aina hullemaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jane Salumäe
Jane Salumäe Foto: Erakogu

Eesti kõigi aegade parim naismaratonijooksja on ka 44aastaselt väga heas vormis - ehkki Hispaania vaevleb kriisis, läheb kaksteist aastat tagasi Madridi kolinud endisel jooksuässal Jane Salumäel hiilgavalt.

Ta rügab perekliinikus koos Hispaania vutikoondises asendamatuks füsioterapeudiks tõusnud abikaasa Raul Martinez Rodrigueziga, aga püsib ka uskumatult heas sportlikus vormis, kirjutab Õhtuleht.

Teelahkmel tammus Salumäe 2005. aastal, kui ta oli otsustanud tippspordist taanduda.

«Toona küsisin endalt, mida ma nüüd tegema hakkan,» meenutab Salumäe telefoniintervjuus murrangulist eluetappi. «Samas mõtlesin, miks ma ei võiks töötada oma isiklikus kliinikus.»

44aastane Salumäe tunnistab, et esialgu tähendas uus väljakutse kõike muud kui meelakkumist. «Sellega on kõvasti vatti ja vaeva nähtud, aga kõik pingutused on ära tasunud,» lausub eestlanna, kes on sekretäri rollis, tegeleb paberimajandusega ja maksab töötajatele palka.

Elu kohta Hispaanias ütleb Salumäe, et eks ta jama ole jah. «Iga päevaga läheb üha hullemaks, mind see õnneks ei puuduta - meil on rikaste klassi ravi, mis maksab 80-100 eurot.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles