Üritustesari «Featuring:» äratab Tartu talveunest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zahir
Zahir Foto: Evert Palmets

Sel laupäeval, 7. märtsil, toob üritustesari «Featuring:» pärast pea kaheaastast pausi Tartu klubisse Trehv kodumaise müraroki võimsaimalt rokkiva esindaja – lavale astub legendaarne ZAHIR.

1993. aastast tegutsenud ja kaks albumit välja andnud Zahir ei vaja ilmselt pikemat tutvustamist. Tegu on ansambliga, mille toores, rokkiv lavajõud niidab nõrgemad pikali ja lööb kõikuma ka tugevaimad. Zahir on rock´n´roll nii puhtal kujul, et seda tohib tarvitada vaid rokispetsialistide juhendamisel.

Zahile on toeks Tallinna eksperimentaalse ja progressiivse indiroki ansambel Rumour Is News ning erikülalisena astub lavale ka üks huvitavamaid ja jõulisemaid Venemaa garaaži-roki bände - King Kongs Sankt-Peterburist.

«Me leidsime, et on aeg unine Tartu kevade eel korralikult üles äratada ja ma olen üsna kindel, et laupäevane «Featuring:» saab sellega suurepäraselt hakkama. Laupäevane esinejate nimekiri peaks kõigil Tartu rokisõpradel rõõmust kõrvad liikuma panema,» ütles üritustesarja «Featuring:» vedaja Risto Karupoeg.

«Zahiri peaks suurem osa Eesti alternatiivrokipublikust väga hästi teadma ning Rumour Is News on samuti endale juba nime teinud, aga King Kongsi puhul on tegu bändiga, mis pole varem Eestis käinud ja võib üsna kindel olla, et see saab publiku jaoks olema nautimisväärne debüüt.»

Eesti-Soome minituuri raames Tartusse ja Tallinnasse jõudev King Kongs annab Karupoja sõnul «tavapärasele» garaažirokile slaaviliku tõlgenduse ning bändi ülienergiline ja kaasakiskuv lavashow mõjub publikule täiesti vastupandamatult.

Loomulikult ei puudu ka seekordselt ürituselt DJ-d – laupäeval mängivad publiku rõõmuks plaate Eesti indieroki ässad Neeme Lopp ja Valter Nõmm, kes peaksid Tartu muusikaringkondadele juba üsna hästi tuttavad olema.

Zahir, Rumour Is News ja King Kongs astuvad üritustesarja «Featuring:» raames Tartu publiku ette laupäeval, 7. märtsil. Kontsert leiab aset klubis «Trehv» (Narva mnt. 25a) ning uksed avatakse kell 21.00.

Pilet maksab esimesel tunnil 65 krooni, alates 22.00st saabujad peavad loovutama sissepääsu eest 75 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles