Märt Agu hullab koos pritsumeestega saare peal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Butterfly Lounge`i 1. sünnipäev  22.10.2011
Märt Agu
Butterfly Lounge`i 1. sünnipäev 22.10.2011 Märt Agu Foto: Viktor Burkivski

Tallinna tantsuakadeemia tantsurühm Uppsar annab laupäeval Leisi laululaval heategevusliku kontserdi kohaliku päästekomando toetuseks, samas läheb lahti ka tantsijate ja Leisi pritsumeeste võistlus.

«Kui ühe põhitöö on tantsimine ja teisel pritsimine, siis panemegi teineteist proovile - kõigepealt näitavad tantsijad miskit ette ja pritsumehed teevad järgi ning siis pritsumehed näitavad ette ja tantsijad teevad järgi,» selgitas tantsurühma üks juhendajatest, tuntud tantsuõpetaja Märt Agu ettevõtmise sisu ajalehele Saarte Hääl.

Ta lisas, et nendel on plaan sõna otseses mõttes tulla ja vaadata, kui vinged vennad need pritsumehed võrreldes Tallinna vurledest tantsijatega on.

«Kas oskate vastata, kui mitu 10aastast last on vaja, et keskmine Leisi pritsumees paigast liigutada?» küsis ta naerdes. «Või mitu svammitäit vett mahub keskmisesse Leisi pritsumehe saapasse?»

Tantsujuhi sõnul üritavad nad üritusele läheneda rõõmsameelselt ja isegi totakalt lapselikult.

Märt Agu ütles, et kuna neil on hästi suur kollektiiv, kuhu kuulub tantsijaid erinevatest paikadest, siis Saaremaalt on nende ametlikust 24 tantsijast pärit viis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles