Juuksevärv kooris peanahka ja tekitas kõrvade paistetuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valik L´Oreali firma juuksevärve
Valik L´Oreali firma juuksevärve Foto: AFP / Scanpix

Inglanna Crystal Atkinson kavatseb kosmeetikafirma L´Oreal kohtusse kaevata, kuna selle firma juuksevärvi tarvitamine tekitas tal tugeva allergilise reaktsiooni.

Atkinsonil hakkas pärast juuste värvimist peanahk kooruma ja ta kõrvad paistetasid üles, muutudes tavapärasest kolm korda suuremaks, vahendab AFP.

«Minu näos, peanahal, kaelal ja kõrvadel on keemilise aine tekitatud vigastusi. Lisaks mõjus juuste värvimine nii, et kogu kehal tekkis lööve,» lausus naine.

Atkinsoni väitel testis ta juuksevärvi enne selle kasutamist väiksel nahapinnal ja siis allergilist reaktsiooni ei tekkinud.

«L`Oreali juuksevärvid tuleks müügilt eemaldada, et kellelgi teisel sama probleemi ei tekiks,» arvas naine.

Atkinson palkas advokaadi ja soovib kohtu kaudu kosmeetikafirmalt vaimsete ja füüsiliste kannatuste tekitamise eest kompensatsiooni saada.

L´Oreali firma esindaja sõnul on nad Atkinsoni juhtumist teadlikud ning nõus naise ravikulud kinni maksma.

«See on üsna haruldane, et meie firma juuksevärvid tekitavad tugevaid allergiaid. Kuid siiski on ükskuid juhtumeid esinenud,» nentis L`Oreali esindaja.

Esindaja rõhutas, et 48 tundi enne toote kasutamist tuleks kindlasti allergiatest teha, kui on kahtlusi, et see võib ägedaid reaktsioone esile kutsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles