Intsesti-isa: kustutasin enne vägistamisi alati tule

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Josef Fritzl
Josef Fritzl Foto: AP / Scanpix

Austria intsesti-isa  Josef Fritzli sõnul kustutas te enne tütre Elisabethi vägistamist alati tule.

Oma tütart 24 aastat keldris vangis hoidnud ja vähemalt 3000 korda vägistanud mehe arvates tuli ta isarolliga hästi toime, kirjutab AFP.

Mees selgitas teda uurivale vanglapsühholoogile Adelheid Kästnerile, et oli tütre sunnitud keldrisse luku taha panema, kuna ta käitus solvavalt ning selle tõttu oli ka vägistamised ära teeninud.

«Püüdsin Elisabethi ja laste olukorda võimalikult mugavaks muuta. Meil toimus seal palju pidusid, kinkisin lastele mänguasju. Neil oli ka paar kodulooma ja akvaariumikalu,» sõnas Fritzl.

Fritzli ja psühholoogi vahelistest jutuajamistest lekkis enne kohut avalikkusesse mõningaid katkeid.

Fritzl rääkis psühholoogile ka 1984. aastast, mil ta tütre vangistas. Mehe sõnul oli ta tütar ülbe ja vägivaldne ning kasutas narkootilisi aineid.

«Leidsin Elisabethi oma voodist täiesti apaatsena lamamas. Ta oli mingit ainet sisse hinganud. Viisin ta keldrisse, et temaga tõsiselt rääkida,» sõnas mees.

Fritzli sõnul tütar ei kuulanud teda ja siis tekkis tal idee ta keldrisse vangistada.

«Rääkisin Elisabethile nagu seinale. Jätsin ta luku taha ja karistasin teda, kuna ta käitumine ei paranenud,» selgitas mees oma teo tagamaid.

Josef Fritzli sõnul oli tal kerge elada kaksikelu, kuna naabrid pidasid teda imelikuks ning ei uurinud tema elu kohta.

Kohus mehe üle algab 16. märtsil. Teda süüdistatakse korduvas vägistamises, vangistamises ja vägivallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles