Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Vene peod on vallutanud eestlaste südamed

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Anu Saagim
Copy
Vene pidu - Tantsuparadiis klubis Parlament
Vene pidu - Tantsuparadiis klubis Parlament Foto: Jelena Rudi
Populaarsete vene pidude rivvi, lisaks kuulsale X.O. Partyle, Tsarskaja Ohotale, Babuljale ja ärimees Aleksei Pankowi karnevalidele, on trügimas veel üks glamuurne vene ürituste sari - Танцевальный Рай ehk Tantsuparadiis, mis hakkab esialgsete plaanide kohaselt toimuma iga kuu ööklubis Spider. Põhiline plaadikeerutaja sellel üritusel on eesti üks tuntumaid vene muusika DJsid Denis Karabljoff, kes mängib ainult vene poppmuuusika hitte.

Elu24 uuris uue üritustesarja korraldajalt muusikaprodutsent Gert Laasmelt, kas neid vene pidusid natuke paljuvõitu pole juba ja mis teeb need nii populaarseks, et üha enam eesti publikutki sinna trügib.

Kas vene pidusid natuke nagu paljuvõitu pole juba siin pealinnas?

Seda, et vene pidusid viimasel ajal palju tundub on tingitud sellest, et on hakatud looma kvaliteetseid eriprogrammiga üritusi ja kuna neil on tavaliselt suurem reklaamikampaania, kui tavaõhtutel jääbki selline mulje.

Suurematest eriprogrammiga vene üritustest on välja tuua ju ainult neli, mis siis oleks X.O., Tantsevalni Rai, Carneval ja Tsarskaja Ohota. Neil kõigil on olemas spetsiaalselt nendeks õhtuteks loodud eriprogrammid ja interjöörid ning mille sihtgrupp kohati erineb ka vanusegrupiti.

Kui isegi kõigil nendel üritustel kuu jooksul käia, siis tuleb ju ainult üks kord nädalas peole minna, mis on ju täiesti normaalne lõõgastumine tavaklubiinimesele.

Kuidas neile pidudele publikut jagub ja kas eestlased on nendel tihedad külalised?

Publikut neil üritustele veel jätkub, kuna ma ütlesin juba, et osaliselt on see jagunenud vanusegrupiti ja aina rohkem on hakanud käima nendel üritustel ka eestlasi.

Ilmselt on kuuldud sõprade käest nendest erilistest showdest ja väga heast publikust ning väga paljudele eestlastele meeldib vene muusika.

Venemaa puhul on tegemist siis riigiga, kus on väga hea muusika produktsioon. Pärast esimest külastust lahkutakse üliheade emotsioonidega ja paljud küsivad miks eesti peod pole sellised?

Samuti pole ma nendel pidudel kunagi kohanud rahvuste vahelist pinget, kuna reeglina käib nendel väga palju intelligentseid vene autoriteete ja ukse peal ka korralik face control.

Kindlasti sunnib aga hetke majanduse seis aina rohkem kõiki pingutama ja võitlema selle publiku eest ja sellest võidavad ainult klubikülastajad, sest peod muutuvad aina paremaks ja paremaks.

Mis vene pidudel on teistmoodi, kui eesti omadel?

Vene pidudel on juba see teisiti, et vene inimene võtab nädalavahetusel peole minekut, kui suurt suurt sündmust , mitte kui tavalist klubis käiku. Nende jaoks on nädalavahetusel sõpradega klubisse minek nagu eestlastel näiteks aastas korra sünnipäeva pidamine.

Sellest tingituna teeb vene inimene palju suuremaid ettevalmistusi just nendeks üritusteks. Näiteks vene naine käib spetsiaalselt enne üritust uut kleiti tegemas õmbleja juures või šoppamas ning kindlasti kuuluvad selle juurde ka külastuskäik juuksurisse ja ilusalongi.

Kõik see muudab vene pidude õhkkonna glamuursemaks ja loob sellise eelduse, et kui juba niimoodi pingutatud, siis tuleb ka pidutseda korralikult. Seetõttu tunnevad venelased end peol vabamalt ja ei muretse terve õhtu, et mis mõtlevad teised pidutsejad, kui sa natuke hoogsamat tantsu vihud.

Väga tähtis on seegi, et vene üritustel on kombeks endale VIP-laudu ette osta, et oleks olemas koht, kus oma seltskonnaga lõbutseda ja kohe seal samas ümber laua ka tantsu lüüa. Eesti pidudel tellitakse laud tavaliselt ainult mõne tähtpäeva, nagu näiteks sünnipäev, puhul.

Ühesõnaga vene pidudele tullakse sõna otseses mõttes unustama argiprobleeme ja rutiini ning see on neile rohkem, kui tavaline klubikülastus!

Mille poolest Sinu korraldatav vene pidu - Tantsuparadiis erineb teistest vene pidudest?

Konkreetne üritus Танцевальный Рай ehk Tantsuparadiis erineb teistest vene üritustest esiteks juba muusika valiku poolest. Siin on rõhk just vene muusikal, mida tuleb ca 99%.

Mängitakse ainult kõige paremaid vene tantsumuusika hitte ja sinna sisse siis vürtsiks ka hetke kõige kõige kuumemaid läänemuusika hitte. Seega võib just Tantsuparadiisi üritusel kuulda palju selliseid lugusid, mida kuuleb muidu ainult vene tantsumuusika raadiojaamadest.

Teiseks, meie üritus läheb esimesed kolm tundi otseeetrisse Dinamit FM-s, kus antakse pidevalt ülevaadet üritusel toimuvast ja kutsutakse rahvast juurde, kui sinna loomulikult veel mahub.

Kolmas oluline punkt on see, et see üritus toimub iga kuu klubis Spider. Teised vene üritused teevad oma pidusid iga kord erinevas kohas.

Seega toob meie üritus kaasa suurema hulga püsikliente ja ühtse seltskonna tekkimise võimaluse. See tähendab, et sa juba tead ette, kuhu laud tellida ning kokkuvõttes peaks see vähendama ka pingeid.

Neljandaks jälgin iga kord hoolega, et kogu tegevus oleks kooskõlas ürituse kontseptsiooniga alates reklaamidest kuni lõpetades esinejate - inglid, baleriinid, viiulid, jne. ja klubi interjööriga. Sooviks luua atmosfääri nagu oleks inimene sattunud päriselt ka paradiisi.

Gert, miks korraldad just vene, mitte eesti pidusid?

Miks just vene pidu? Eks need eelmised vastused juba ütlesid miks, kuna siin on tegemist ikka huvitava programmiga ja olen näinud kuidas minu eesti rahvusest sõpradele vene peod muljet avaldavad. Miks siis mitte teha ise neile midagi?

Kuidas siis esimene pidu, mis toimus ülemöödunud nädalavahetusel, õnnestus?

Väga hästi! Rahvale pakuti juba «paradiisi väravatel» esimese tunni jooksul TASUTA vahuveini ja viinamarju ning samuti oli ainult selleks õhtuks tehtud ka paradiisi ametlikule joogile erihind baaris.

Igal Tantsuparadiisi üritusel tellitakse spetsiaalne eriesineja , kelleks esimesel korral oli hetkel vene tantsumuusika raadiojaamas Dinamit FM mängitav Masha Romantika oma hittidega Tõ Znajesh ja Luna, pluss suurel hulgal uusi lugusid.

Samuti oli ürituse jaoks spetsiaalselt kokku pandud glamuurne tantsushow, mida esitasid Viky Modelsi inglid, koos sinna juurde kuuluvate väikeste erootiliste ettastetega.

Terve õhtu mängiti nii häid hitte, et suur hulk inimesi keeldus paradiisi tantsupõrandalt lahkumast ka siis, kui hommikul kell 4.30 vool välja lülitati!!!

Millal järgmine Tantsuparadiis toimub?

Järgmine Tantsuparadiis toimub 14. märtsil ja soovitan kõigil sellest ka osa võtta, kuna seekord on meil veel rohkem glamuuri ja üllatusi, kui esimesel korral.

Erikülalisteks on kolm väga kena ja atraktiivset naisviiuldajat, kes elektriiviiulitega mängivad mitmeid poptöötlusi sellistelt staaridelt nagu Britney Spears, Rihanna, Michael Jackson, jne.

Ning kõike seda koos selleks õhtuks spetsiaalse kava loonud baleriinidega, kes siis teevad nii klassikalist tantsu varvastel, kui ka uuemat showtantsu. Kõike ei hakka ette ära rääkima, eks tulge kohale ja saate seda ise näha ja meeldivalt üllatuda.

Kuna reklaamikampaania on üleval ainult vene meedias, siis soovitan eestlastel kiigata klubi Spider kodulehte www.clubspider.ee/rai

Vaata Tantsuparadiisi esimese ürituse pildigaleriid!

 

Tagasi üles