Mihkel Raua raamat kohustuslikuks kirjanduseks?

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud (vasakul) ja Hendrik Sal-Saller esinesid koos ka Raua raamatu mullusügisesel esitlusel Von Krahlis.
Mihkel Raud (vasakul) ja Hendrik Sal-Saller esinesid koos ka Raua raamatu mullusügisesel esitlusel Von Krahlis. Foto: Toomas Huik

Kas tõesti areneb Eesti Vabriik nii vabameelses suunas, et ühel päeval lisatakse kohustusliku kirjanduse hulka ka Mihkel Raua teos «Musta pori näkku»? 

 
Reedel Raadio Uuno hommikuprogrammi «Totaalne ärkamine» külastanud Mihkel Raud ja Hendrik Sal-Saller tõdesid, et Mihkel Raua raamatu «Musta pori näkku» lisamine kohustusliku kirjanduse hulka oleks vägev.

Kui saatejuht Aleksander Ots küsis Hendrik Sal-Sallerilt, kas laulja oleks sellega päri, kui tema laps keskkooli jõudes leiaks selle raamatu kohustusliku kirjanduse hulgast, vastas Sal-Saller: «See oleks vägev! Ma loodan, et asi Eesti Vabariigis sellesse suunda areneb.»

Mihkel Raud lisas, et vesteldes vabariigi aastapäeval  haridusminister Tõnis Lukasega, nentis viimane, et kooliõpilased seda raamatut tõesti loevad ja ära keelama seda kohe kindlasti ei hakata.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles