Lowry oli koolis paikaak ja naljamees

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Pihlap ja Kaido Põldma
Lauri Pihlap ja Kaido Põldma Foto: Marina Puškar
Seekord vastab lugejate küsimustele üks lauluvõistluse «Eesti laul» kümnest finalistist, paljude naiste lemmikpoiss ja juba 9. märtsil 27-aastaseks saav Lowry aka Lauri Pihlap.

Kas sinu sarnasus Justin Timberlakega, alustades lavalise liikumisega ning lõpetades juukselõikusega, on tahtlik või kogemata?

Kuna selleteemalisi küsimusi on mitu, küll eri variatsoonides ja toonides, siis vastan pikalt ja põhjalikult ning löön selle teema lukku!

Justin Timberlake on artist-laulja, laulukirjutaja, produtsent, tantsija ja palju muudki veel. Ta on 28-aastane ning elab Ameerika Ühendriikides.

Lauri Pihlap on artist-laulja, laulukirjutaja, produtsent, tantsja ja palju muudki veel. Ma olen kohe saamas 27-aastaseks ning elan Eestis. Nagu näha, oleme muusikud ja eakaaslased.

Mõlemad viljeleme poppmuusikat, milles sugemeid ka soulist, hiphopist ja paljustki veel. Mingisugusel põhjusel on see mees saatmas mind kõikjal nagu vari. Intervjuudes, artiklites jne. Miks see nii on?

Ma pole kunagi teinud saladust sellest, et ta on üks paljudest meelelahutajatest, kellele vaatan alt üles. Sellistelt artistidelt on palju õppida. Ta on tippklassi showman ning olenemata sellest, kas tema muusika meeldib või mitte, on see FAKT!

Oma generatsiooni meesartistidest poppmuusikas on ta vaieldamatu liider. Kõik, kes viljelevad sellist stiili muusikat, jäävad mingil määral tema varju. On vaja teha palju tööd, et ennast tõestada, oma muusikat ning artistlikkust samuti.

Ka härra Timberlake nägi palju vaeva, et välja võidelda staatus, mis tal hetkel on. Paljud materdasid teda aastaid, kui «Michael Jacksoni koopiat». Näed, mis aga lõpuks välja kukkus... Aga, see selleks.

Mina teen oma muusikat täpselt nõnda nagu MINA tahan! Ma kirjutan oma lood ning esitan neid nõnda nagu MINA soovin! Ma olen artist, kes laval ka palju liigub. Ma tantsin nii nagu MINA tantsin!

See, et ma laulan ja tantsin, ei tee minust Justin Timberlake'i, Usher'it ega Michael Jackson'it! Näiteks, Tanel Padar on rokkartist, keda ehivad tätoveeringud ning kes laulab ning mängib kitarri. See ei tee aga temast ei James Hethfieldi, Lenny Kravitzit või tont teab kelle klooni! Ta on Tanel Padar.

On palju inimesi, kellele mina ning mu muusika ei meeldi ning see on ok!. Kõigile meeldida ei saagi. Aga, näha vaeva, et näidata üles vastumeelsust minu vastu, tembeldades mind kellegi matkijaks, on tegelikult ajuvaba!

Ärge langetage põhjapanevaid otsuseid selle järgi, et olete kusagilt lugenud artikli pealkirja «Lauri Pihlap – Eesti oma Justin Timberlake». Meedia jaoks on see hea viis lugejaid meelitada. Minule pole sellest aga kasu.

Võib juhtuda, et teile ei meeldi Justini muusika ja seega ei vaevu te võimalust andma minu muusikale. See on aga täielik jama! Kuulake mu plaati – kui meeldib, siis on see väga tore. Kui ei, siis ei.

Mulle lähedased inimesed ning muusikud, kellega tööd saab tehtud, teavad, et ma teen oma asja ning teen seda hästi. Ma ei ole kellegi wannabe ja ma olen väsinud seda kordamast.

Ma käin riides nõnda nagu meeldib ning kuidas mugav on!. Ma ei modelleeri oma soengut kellegi järgi, vaid lähtun sellest, kuidas end kõige paremini tunnen! Kui kasvataksin ette pika habeme ning läheks mantli ja saabastega lavale, kas ma oleksin siis Jõuluvana-wannabe?!

Kokkuvõte: Justin Timberlake on super artist, müts maha tema ees! Meie nimede vahele võrdusmärgi lisamine on vale! Mina olen MINA – kui meeldib, siis olen väga tänulik. Kui ei meeldi – kahju, aga elan üle!

Kas sa oled hiphopim kui Chalice?

Vot, ei teagi. Küsige, Chalice'ilt, mis tema arvab. Mina ise ennast hiphopartistiks nimetada ei saa.

Tere! Minul oleks Teile vaid üks küsimus - milline on Teie haridus, hr. Pihlap?

Lõpetasin aastal 2000 VHK Gümnaasiumi. Mõnda aega olin EHIs anglistika erialal. See tee jäi aga pooleli.

Kas Lauri on tõepoolest niivõrd kole nimi, et pead kasutama loovri nime? See pole ju üldse lahe ning pigem heidab varju Sulle kui eestlasele...

Taaskord teema, mille kohta tuleb palju erinevaid küsimusi. Selgitan siis veel viimast korda kõigile. Nimi ei riku meest – tõsi! Mu nimi on Lauri Pihlap. Nii oli, on ja jääb. Ma olen eestlane – ka seda ei muuda miski.

Robert Peter Williams on inimene, kes hingab sedasama õhku, mida meiegi. Inimestel on vabadus langetada otsuseid ning teha elus valikuid. Kui kodanik Robert tahab aga teha oma tööd meelelahutajana ning astuda lavale Robbie Williamsi nime all, siis tal on õigus seda teha!

See ei tee temast vähem paremat artisti ega muuda tema muusikat kehvaks. Kui Lauri Pihlap tahab astuda lavale inimeste meelt lahutama Lowry nime all, siis on ka temal õigus seda teha! Ka tema isik ega muusika ei kannata karvavõrdki! Artistinimesid on meeletult palju ning need on artistide poolt valitud kas sellel, teisel või kolmandal põhjusel.

Paul David Hewson võttis endale artistinimeks Bono, kitarrist Saul Hudson'ist sai Slash, Reginald Dwight esineb nime all Elton John.

Näiteid on palju ka Eestist. Kirjanik Margus Konnula soovib oma loomingut inimesteni tuua Contra nime all. Räppartistid Kaarel Kose ja Jarek Kasar teevad muusikat Kozy ja Chalice'ina.

Nimekirja võiks jätkata, aga las see jääda. Mina austan teiste inimeste valikuid ning ootaksin sama! Mitte ükski nimi, soeng või kingapaar ei pane mind näiteks kellegi muusikat teistmoodi hindama!

Minu artistinimes pole mitte midagi ekstraordinaarset. See on minuga kaasas käinud peaaegu 7 aastat ning ma ei kavatse rohkem oma energiat raisata enda valikute õigustamisele!

Kui teile Lowry persoon ning muusika huvi pakuvad, siis on see igati tänuväärne. Kui ei, pole mõtet oma energiat raisata kellegi ebameeldiva kirumisele! Selle asemel võib hoopis mõne hobiga tegeleda. Punkt!

Tean, et tegeled paljuga - alates treeneriametist ja lõpetades laulmisega. Kui sul oleks valida üks, millele keskenduda, siis mis see oleks – tantsimine või laulmine?

Muusika on minu jaoks number 1! Ilma muusika ja laulmiseta ma elada ei oskaks.

Heh, terviist Lauri! Kui võidad «eesti laul» 2009 ja saad edasi (mis on üpris tõenäoline 99%), kas oled mõelnud siis ka sellele kriitikale, mis tulema hakkab? Mis teed siis?

Kriitika oli, on ja jääb. Mina ei tee muud, kui jätkan oma teekonda muusikuna ning rühin kindlameelselt edasi. Tänud toetavate sõnade eest!

Kas koolis olite paipoiss või väike kaak?

Ma olin paikaak! Lihtsalt, naljamees.

Kas sulle meeldivad blondid või brünetid?

Mõlemad on tiptop.

Kes oli see kaunis tšikk sinu viimases videos?

Kaunis Kerstin.

Kas sa käisid või ei käinud siis kunagi Evelyn Ventsliga?

Käisin suvel sõpradega maal. Terve suve olime. Sügiseks ikka tagasi. Kes on Evelyn Ventsli?

Kirjelda oma unelmate naist palun.

Tark. Ilus. Hooliv. Armastav. Humoorikas. Kaastundlik. Hea rääkija. Hea kuulaja.

Milline on olnud aegade parim pidu kus oled käinud?

Ei oska valida ühte konkreetset. Palju toredaid üritusi on olnud – sünnipäevi, koosviibimisi jne.

Mis teed järgmine nädalavahetus?

Astun üles «Eesti laul 2009» finaalis.

Millistes klubides hängid?

Mõnes ikka vahel käin.

Kus väljas söömas käid?

Seal, kus head toidud, hea teenindus ning mõnus seltskond.

Kas oled õnnelik, et Eesti Laulu parimate sekka pääsesid ja miks sul sinu arvates õnneks läks?

Loomulikult olen rahul, et kümne hulka pääsesin. Kuidas läheb, seda näeme 7. märtsil. Mul on hea lugu ja hea meeskond. Muud ma ei oska ütelda.

Milline sinu enda lauludest viimasel ajal on sinu kõige lemmikum?

Olen viimasel ajal oma albumit kuulanud ja analüüsinud. Hetkel olen kõige enam rahul lugudega «Question Remains», «Come Back» ja «The Light». Aga, üldiselt olen kõikidega rahul. Loomulikult püüan aga veel paremini!

Milline on olnud sinu parim kontsert?

Lahedaid ülesastumisi on aastate jooksul mitmeid ette tulnud. Värskeim elamus on aga 13. veebruarist, kui presenteerisime loo «You Ain't What I Need» muusikavideot. Tegime kitarrist Laur Joametsaga väikese akustilise etteaste ning jäin VÄGA rahule! Suurepärane energia ja publik!

Kus Eestis on kõige megam publik ja kuhu alati suure rõõmuga tagasi lähed esinema?

Esinen alati rõõmuga, kui kutsutakse. Ma ei eelista ühtki konkreetset paika.

Kas see Justin Timberlakeiga võrdlemine sind juba ära tüüdanud pole? Mis sa saaksid selle vastu võitlemiseks ette võtta?

Vaata küsimus nr.1.

Kas olid ka nooremana, nt alg- ja põhikoolis, tšikkide seas populaarne?

Ei saa kurta üldiselt, jah.

Olete mitu korda öelnud, et ei sarnasta end J.T-ga. Kuid ometigi on teie muusika stiil, '«soeng'», riietus, tantsu liigutused ja palju muud VÄGAGI J.T. moodi. Miks siis?

Vaata küsimus nr.1.

No milleks see nimi Lowry?

Tahtsin võtta nimeks Michael Jackson, aga siis sain juhuslikult teada, et selline laulja on juba olemas. Jama värk. Teine valik oli siis Lowry. Ema ja isa kiitsid ka heaks.

Kuidas oleks sind õige igapäevaselt kutsuda - kas Lowry või Lauri Pihlap?

Igapäevaselt kutsutakse mind Lauruutsius. Tead, sarnaselt Hiina mõttehiiglasele Konfuutsius'ele. Ma olen ka suur filosoof. Vanemad kutsuvad mind ikka Lauri Pihlapiks. Ema: «Lauri Pihlap – sööma!»

Kas julgeksid käsi piiblil vanduda, et pole kunagi narkootikume proovinud?

Ma ei vannu, käsi Piiblil!

Kuidas sa nii jube seks välja näed, mida sa selleks teed?

Ma tänan väga! Mul pole aimugi, mida selleks teha.

Mis sa arvad, kuidas sul Eurovisioonil võiks minna? Kas sa tunned et keegi on sulle tugevam konurent, kui mõni teine osaleja? Minu meelest olete teie - Laura ja Sina kõige paremad!

Aitäh heade sõnade eest! Ma ei tõsta esile ühtegi artisti. Kõigil on oma nägu ja oma stiil. Edu kõigile ja kohtumiseni 7. märtsil!

Kui sooviksid oma lugudesse naisvokaali, kas oleksid nõus seda otsima ka selliste inimeste seast, kel ei ole olnud võimalik endale nime teha? Avastamata talente ju leidub… Kui oled nõus, siis kuidas sinuga ühendust saab?

Avastamata talente on väga palju. Koostööd kellegagi ma ei välista. Kontaktandmed leiab lehekülgedelt www.plaanb.ee

Kuidas end vormis hoiad? Kas teed iga päev mõnd sporti ja millist?

Jõutrenni teen. Tantsutreeningutega olen üpris tihedalt seotud. Aeg-ajalt mängin ka korvpalli.

Kas sa arvad, et seksikate tiitel oleks pidanud saama hoopis sina? Kui jah, siis miks?

Selliste küsitlusete lõpptulemuse paneb paika rahva arvamus. Kui ma tiitlit ei saanud, siis järelikult ma ikka nii seksikas pole.

Miks sa otsustasid laulmisega tegelema hakata? Kes oli sulle eeskujuks? Kas onu Pihlap näiteks?

Hakkasin laulma umbes 4-aastaselt. Tõelist kutsumust aga tundsin 11-sena. Eeskujusid on palju. Nende hulgas minu isa Priit ja onu Tarmo.

Miks sa lahkusid Soul Militiast ja kas sinu arust on olla sooloartist lahedam kui kuuluda mõnda bändikoosseisu?

Ma ei lahkunud Soul Militiast. Aastal 2007 tekkis meie tegemistesse lihtsalt pikem paus. Kõik olid hõivatud oma projektidega ning mina leidsin, et on õige aeg välja tulla oma sooloprojektiga. Soul Militiaga musitseerimine on olnud suurepärane kogemus. Soolokarjääril on omad plussid ja ka miinused. Üht teisele ma ei eelista.

Mida sa pead seni saavutatust oma karjääris tähtsamaiks saavutuseks? Mida sa tulevikult ootad?

Olen muusikaäris olnud 10 aastat. Olen õnnelik, et on olnud võimalus esineda, musitseerida andekate inimestega ning plaadistada oma muusikat. Soul Militiaga 2 albumit, Familyga 1 ning veidi aega tagasi ka sooloalbum. Plaan on jätkata ja teha asju nii hästi kui võimalik. Sky is the limit!

Mina kuulsin, et sulle meeldivad ka paljud Eesti oma artistid ja üks lemmikutest oli kunagi näiteks Mati Nuude. Miks sulle just tema esituses laulud meeldivad?

Pole aimugi, kust oled kuulnud sellist infot. Eestis on palju häid tegijaid. Mati oli legendaarne kuju Eesti muusikas ning teen sügava kummarduse tema mälestusele.

Mis sa arvad naistest, kellel on tätoveeringud?

Kui tätoveeringul on mingi tähendus ning see näeb naise kehal ilus välja, siis on kõik hästi! Andku tuld!

Kas keeleneet on sinu arvates moest väljas?

Pole aimugi. Minul rõngad ja needid puuduvad. Pead küsima asjatundjatelt.

Kuidas sulle meeldis presidendi vastuvõtul meie esileedi kleit? Kuidas sulle üldse Evelin Ilves meeldib?

Kleit oli kena. Esileedist on jäänud väga sümpaatne mulje.

Kas sooviksid kunagi presidendivastuvõtule minna või kasvõi sellel aastapäeva kontserdil esineda? Soovitan – tee üks äge eestimeelne laul nagu näiteks Chalice või Tõnis Mägi.

Kui kunagi vastuvõtule kutsutaks või esinema, oleks see au. Selle nimel aga eestimeelseid lugusid kirjutama ma kindlasti ei hakka. See oleks vale.

Chalice ja Tõnis teevad oma asja ning kirjutavad sellist muusikat nagu neile meeldib. Kui see on sillutanud neile tee laulupeo repertuaari või presidendi vastuvõtule, siis on see igati tore. Kindlasti ei kirjuta nad aga oma muusikat selliste tagamõtetega. Mina samuti mitte.

Mitme krooni eest teeksid striptiisi? Kas oled üldse nõus kunagi kellelegi striptiisi tegema, kas või privaat?

Ma olen kuulnud, et strippi pidid tegema Marco ja Gabriel ja kindlasti on oma ala proffe veel. Mina olen muusik.

Kui Katy Perry helistaks sulle ja paluks sind meheks ning peaksid kohe vastama kas jah või ei, siis mis ütleksid?

Ma laulaks talle tema hitti «Hot N Cold».

Mis on parim kontsert kus oled käinud?

Olen nautinud paljusid kontserte. Kustumatuid elamusi on mitu. Michael Jackson, Sting, Phil Collins, Simply Red, Tina Turner, Usher, Justin Timberlake, Kanye West, Lenny Kravitz, Metallica, Bryan Adams, Joe Cocker jpt. Ootan põnevusega uusi elamusi.

Mida arvad sellest, et Chris Brown Rihannat lõi?

Kahetsusväärne juhtum. Ilmselgelt käitus mees valesti. Traagiline on see, et nende isiklik elu sai kogu maailma ette kistud. Loodetavasti laheneb olukord nõnda, et mõlemad inimesed saavad oma elu ja karjääriga edasi minna. Väga andekad artistid mõlemad.

Loodan, et Chrisi karjäär nüüd surmavat hoopi ei saanud. Loomulikult ei õigusta miski tema tegu, ent oleks kahju, kui just õitsemapuhkenud karjäär järsult allamäge hakkaks veerema.

Mis teeksid kui Madonna oma Eesti kontserdil sind lavale kutsuks, et laulda laulu «4 minutes» koos sinuga?

Püüan 4. augustiks sõnad pähe õppida, et valmis olla.

Kuna hakatakse Eestis tegema head rnb muusikat?

Huvitav küsimus. No, mina annan endast parima. Kui keegi konkurentsi pakuks, oleks muidugi veel parem ja põnevam ka.

Hei Lauri! Ole nii hea ja ütle, kellega sa Eesti naislauljatest oleksid kindlasti nõus mõnd duetti laulma? Ja kellega Eesti meeslauljatest (välja arvatud Soul Milita)?

Olen avatud erinevatele pakkumistele ning ideedele. Ma ei välista mitte midagi!

Kes on sinu meelest sulle kõige suurem konkurent Eestis?

Hea küsimus. Mis sa ise arvad?

Millise artistiga sa Eestis kindlasti koos lavale ei astuks?

Ma ei lähe nendega lavale ega plaadista koos nendega lugusid. Milleks neist rääkida?

Kellega Eesti artistidest sooviksid lavalaudu jagada?

Ansambliga Lament. Iga kell!

Kas kuulad kodus salaja Tanel Padarit nii, et muusika on valjuks keeratud või eelistad Jaak Joalat või hoopiski Anne Veskit?

Kuidas saab kuulata muusikat salaja, kui see on valjuks keeratud? Ei, ma ei kuula neid artiste salaja!

Ega Teie vana bänd ei tule enam kokku?

Küll me veel koos muusikat teeme!

Lauri, kas sa oleksid väga, väga kurb kui sa ei võidaks Eurovisooni? Kellele sa ise pöialt hoiad? Ja kumma lugu Sulle rohkem meeldib, kas Laura või Janne?

Kaotama ei lähe keegi, aga alati võita ei saa. Tuleb kõigeks valmis olla. Soovin edu kõikidele artistidele!

Lauri, kas Sa suitsetad? Kui jah, siis miks ja millal alustasid sellega? Kui ei, siis oled tubli, aga oled sa ikkagi kunagi suitsu proovinud?

Ma ei suitseta. Proovinud olen küll. Ei istu.

Mitu tõsist suhet sul on olnud?

Mitu.

Palju sekspartnereid sul oma lühikese elu jooksul on olnud?

Ma ei pea vajalikuks sellist infot kogu rahvale jagada.

Sooviks kõigepealt juba ette palju õnne sulle sünnipäevaks! Millal täpselt su sünna on?

Suur tänu! Minu sünnipäev on 9. märtsil, kaks päeva pärast «Eesti laulu» finaaali.

Kuidas suhtute eesti fännidesse ja meediasse?

Olen väga tänulik inimestele, kes huvituvad minu muusikast! Olen õnnelik, et olemas olete! Meediaga on suhe stabiilne. Mis ma siin ikka nurisen...

Mis on kõige lollim küsimus, mida üks ajakirjanik sulle kunagi on esitanud?

Lollid küsimused on tavaliselt nii lollid, et need lähevad mul kohe meelest ära!

Millisele küsimusele sa kunagi ei vastaks?

Igale küsimusele saab alati kuidagimoodi vastata. Vist.

Millisele väljaandele erilise hurraaga intervjuud ei annaks?

Meil pole ju eriti palju väljaandeid. Kõik oleneb teemadest, millest kõneleda soovitakse.

Mis on teie tulevikuplaadid?

Tulevikuplaadid? No, lähitulevikus tahaks hakata küll uut plaati tegema. Tulevikuplaat on minu tulevikuplaan.

Kas sul on plaan ka kunagi välismaale pürgida?

Olen alati pürginud nii kõrgele ja kaugele kui võimalik. Plaan on jätkata.

Kas sa värvid oma juukseid?

Ma ei värvi oma juukseid. Kunagi ammu sai nalja tehtud küll.

Kui tihti juuksuris käid ja kes on sinu ihujuuksur?

Kui juuksed päris lühikesed olid, siis käisin iga kahe nädala tagant. Praegu on neid rohkem peas ja ei käi tihti. Kord kuus.

Milliseid iluprotseduure armastad?

Ma ei tea kas massaaž on iluprotseduur. Kui on, siis see on ülekõige!

Millega üks naine sind võlub?

Kauni naeratusega.

Kes on su parim sõber?

Mul on väga häid sõpru päris mitu tükki. Õnneks.

Mis on kõige pikem aeg olnud, kui oled pidanud seksita olema?

See tundus igavikuna!

Kuidas on sul suhted bändiga Soulmilitia säilinud?

Suhted on väga head. Saame väga hästi läbi ja meil on endiselt ühiseid projekte.

Kas sa mõistad, et nimi Lowry häirib inimesi? See kõlab imalalt. Mida kavatsed ette võtta?

Ei, ma ei mõista seda. Imalalt? Tänan arvamuse eest! Ma ei kavatse mitte midagi ette võtta. Kui inimene tahab kuulata minu muusikat, käia minu kontsertidel vms, siis ilmselgelt ei saa olla artistinimi takistuseks. Imalalt kõlab hoopis see, kui inimesed nime meelega nii ja naapidi väänavad.

Kas kellegi jaoks on näiteks probleemiks Chalice'i nimi? Tal on olemas samuti kodanikunimi ja samas ka oma stoori, miks ta just sellise esinejanime võttis. Kõik on tegelikult lihtne ja konkreetne. Olen eespool juba öelnud – kui miski ikka üldse ei meeldi, siis peaks lihtsalt oma tähelepanu mujale suunama!

Kes on Sinu suurim konkurent konkursil Eesti Laul?

Kõik artistid on omanäolised tegijad. Lõpptulemuse otsustavad rahvas ja žürii. Kõigil on tõenäoliselt võimalus.

Kuidas suhtud homoseksuaalidesse?

Tolerantselt. Teise inimese privaatelu ei puutu vähimalgi määral minusse.

Lauri, sul on suurepärane iseloom. Tundud sõbralik ja soe inimene. Küsimus selline, et miks sa võtad nii kõvasti malli välismaa artistidest (mul ei ole vaja sulle seda seletada, sa tead isegi kellelt)? Kas jäädes 100% iseendaks kardad põruda või tunduda igav?

Aitäh! Olen juba sel teemal põhimõtteliselt kõik ära öelnud. Mina olen 100% mina! Ma ei saa olla keegi teine, sest ma olen MINA! See, et leidub inimesi, kes ütlevad, et ma ei ole jäänud iseendaks, ei muuda fakti, et ma tegelikult olen!

Kes viitsib natuke kuulata, vaadata, mõelda ja analüüsida – küll lõpuks aru saab! Ei maksa olla lihtsalt pealiskaudne.

Sa oled ilusa välimusega mees ning kas sul ei ole veidi ebamugav või imelik, et sa meeldid homoseksuaalidele sama palju kui naistele?

Ma ei oska kommenteerida, kellele ma kui palju täpselt meeldin. Aga, ei – ma ei tunne ennast ebamugavalt.

Kas sa oled käinud esinemas gayklubis Angel või on sul plaanis seal kunagi esineda?

Ma olen seal esinenud küll. Hetkel ajakavas pole.

Mul ei ole sinu vastu küll midagi, aga kas sa väheke mehelikumat muusikat ei tahaks teha? Oled niigi ilus ja siis veel need naiste lood... Klaverilaul on väga jõhker...

Tore, et sul vähemalt minu vastu midagi ei ole! Soovitan kuulata rohkem erinevat muusikat ning olla tolerantsem erinevate muusikastiilide suhtes. Ilma silmaklappideta on maailm palju vingem koht!

Lowry, selgita palun mulle kui võhikule, kuidas jõudsid selleni, et sellist inisevat ja pateetilist asja nagu praegune USA r'n'b, muusikaks hakkasid pidama? Mis sind selle juures täpsemalt paelub?

Jätkan sealt, kus eelmise küsimuse juures pooleli jäin. Minu jaoks on muusika esmatähtis! Ma ei hooli absoluutselt sellest muusika kategoriseerimisest. Kui lugu on hea, siis on suurepärane! Kui laulja on hea – super! Kui bänd on vinge – fantastiline!

Ma ei tea, mida või keda sa pead silmas «iniseva ja pateetilise USA r&b'na». Soovitan uurida ja lugeda lähemalt, mis see Rütm ja Bljuus tegelikult on! See,kui oled kuulnud ühte värskeimat r&b-pala, mis üldse ei meeldi, ei tähenda seda, et kogu muusikastiil rämps on! Inimesed – SÜVENEGE!

Mind köidab see, kui asja tehakse sajaprotsendiliselt! Ma tunnetan iga keharakuga seda energiat, mida muusika tekitab! Ma austan erinevaid stiile ja muusikuid üleüldiselt- olgu nad r&b, heavy, kantri vms.

Sellepärast teen mina kui laulja ka suure kummarduse väga erinevate vokalistide ees – Michael Jackson, James Brown, John Farnham, Chester Bennington, Mike Patton, Andrea Bocelli, Freddie Mercury, Luciano Pavarotti – VÄGA paljude teiste seas.

Kuulake erinevat muusikat ja kunagi ärge üldistage! Üks lugu võib olla mitte nii hea, kuid vastukaaluks on 50 väga head!

Kui tuleks sõda, kas sa siis Eesti eest välja astuksid ehk kas oleksid nõus sõtta minema?

Loodetavasti sõda ei tule.

Kas sa sõjaväes oled käinud? Kuidas sellesse üldse suhtud?

Ei ole käinud.

Kas Sulle meeldis teha videot koos Kerstin Koortiga? Kas ta ei tundunud Sulle kuidagi kerglane naine olevat? Kas tunned teda muidu ka hästi?

Video salvestamine oli väga lahe kogemus. Kerstin on hea tuttav.

Kas sa osaleksid miljoni krooni eest pornofilmis?

Ei.

Kas oleksid nõus mõnes maailmakuulsas meestelehes end alasti eksponeerima? Eriti, kui veel kõvasti pappi ka makstaks...

Ei.

Kuidas sa enda eest igapäevaselt hoolitsed?

Pesen, söön, teen trenni... Mitte midagi erilist.

Kas oled vaba mees ja kas sul lapsi ka on?

Ma ei istu kusagil kinni, jah. Mul on 7-aastane tütar Sofia-Liis.

Mulle küll meeldib väga Sinu esinejanimi ja kõik, kes selle kallal vinguvad on lihtsalt kadedad nii, et ära tee neist välja! Minu küsimus? Kas Sulle meeldib raadiotöö? Ja kes ja kuidas tegi Sulle pakkumise alustada tööd Sky Plusis soovisaate juhina?

Tänud! Raadiotöö meeldib mulle. Pakkumise tegi vana sõber Andi Raig, kes on Soovikat juba aastaid juhtinud.

Tere. Esimese asjana soovin Sulle edu! Aga minu küsimus on selline: Kuidas Sa saavutasid eesmärgi saada lauljaks? Pöördusid kellelegi poole või plaadifirma avastas Sind ise?

Aitäh! 1998. aastal võtsin osa lauluvõistlusest «Kaks takti ette». Sealt see lumepall veerema läks. Uued tutvused, pakkumised, projektid...

Kaua sul aega võttis enne, kui kuulsaks said?

Raske öelda. Mina pole ennast kunagi siin väikses Eestis väga kuulsana tundnud. Eks kõrvaltvaatajatel ole seda teemat kergem kommenteerida.

Kuidas veedad oma sünnipäeva?

Eks ikka sõprade seltsis.

Kas sa häbened enda valget nahavärvi ja kas sa kahetsed, et ei sündinud neegrina?

Veidraima küsimuse tiitel on nüüd vist kindel! Ei häbene! Ei kahetse!

Milline välismaa filmistaar või lauljanna on sinu lemmik? Naisterahvas siis...

Näitlejannadest Julia Roberts, Halle Berry, Meryl Streep. Lauljannadest Mariah Carey, Janet Jackson, Whitney Houston.

Millist muusikat tehes tunned kõige suuremat sisemist rahulolu?

Ma tunnen sisemist rahulolu MUUSIKAT tehes! Lauldes, pilli mängides, seistes bändiga laval, publiku ees. Tunnen naudingut oma loomingu esitamisest. Täpselt samuti võin nautida teiste loomingu esitamist.

Kas sa arvad, et eestlastel on raskem saada rahvusvaheliseks artistiks, kuna Eesti on nii pisike või sõltub see siiski, kui osav sa oled ennast müüma? Põhjendust paluks ka.

Tänapäeva maailmas on väga palju võimalusi ennast promoda – YouTube'ist ja MySpace'ist jumal teab milleni välja. Samas on ka konkurents MEELETU!

Kõik ju soovivad läbi lüüa – oled sa siin Eestis või näiteks USA's. Osavus tuleb loomulikult kasuks. Aga, talenti ja õnne on samuti vaja. Kui kõik komponendid on olemas, siis on kõik võimalik! Uskuma peab...

Milline oli su lapsepõlv, millega sa tegelesid ja missugused sõbrad sul olid? Mõni helge mälestus lapsepõlvest võibolla...

Lapsepõv oli õnnelik. Aegu on üle elatud raskemaid ja kergemaid, aga kokkuvõttes oli see õnnelik aeg. Olen emaga kasvanud ning ta on olnud alati väga hoolitsev ning teinud kõik minu heaks. Sõpru on mul alati olnud ja selle üle on mul väga hea meel.

Laulmas hakkasin käima varakult. Klaveritunde hakkasin võtma 7-aastaselt. Karatetrenni sai tehtud ja korvpall meeldis mulle väga. Tavaline poisiklutt. Lapsepõlv oli tore...

Kelleks sa väikesena saada tahtsid?

Eks ma päris pisikesena tahtsin ikka selliseid ametiposte pidama hakata nagu kõik poisid – autojuht, rongijuht, tuletõrjuja, politseinik, direktor, jne. Aga, üsna kiirelt sai selgeks, et kutsumus on muusika.

Kui poiss ikka päevast päeva pottidest-pannidest trummikomplekti peksab, plastmasskitarriga peegli ees poose võtab ja šampoonipudelisse viisijuppe lõugab – sellest ikka tuletõrjujat ei saa.

Kas sulle meeldivad hobused?

Ilusad loomad.

Miks sul nii ilus naeratus on?

Vot, seda ma nüüd ei teagi. Aga,suur tänu!

Kas oled end kunagi pildituks joonud? Millal viimati ja miks?

Ükskord juhtus jah – täiesti kogemata! Mõtlesin, et joon limonaadi. Tegelikult oli hoopis siider. Täielik hullumaja! Midagi ei mäletanud pärast!

Ütle üks kaunis tütarlapse nimi.

Madonna.

Millest kõige rohkem unistad?

Majast suure aia, basseini ja korvpalliväljakuga.

Kas tunned end vahel üksikuna? Kas sulle üldse meeldib üksi olla?

Tunnen päris tihti. Ma ei teagi miks, sest ma pole üksi väga sageli. Aeg-ajalt ma naudin seda ka, aga mitte liiga kaua.

Mis on sinu elu moto?

Ela ja lase elada!

Lowry valib välja ka kümme parimat küsimust ning nende saatjad saavad tema autogrammiga plaadi!

Parimad küsimused teeme teatavaks teisipäeval, 3. märtsil. Juhul, kui just sina olid see, kes Lowryle laheda küsimuse saatis ning kelle muusik ka välja valis, siis anna meile märku meiliaadressil: pidu@elu24.ee Märksõnaks kirjuta Lowry.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles