Müsteerium USAs: kanalisatsioonis hulpisid platsentad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanalisatsioonikaevu  luuk.
Kanalisatsioonikaevu luuk. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keegi loobib Illinoisi linna Urbana keskkanalisatsiooni platsentasid ning võimud soovivad, et see lõpeks.

Töölised leidsid sel aastal juba kolmanda platsenta filtrist, mis hoiab suuri objekte reoveepuhastusjaamast eemal, vahendab AP.

Ametnikud arvavad, et süüdlane võib olla kas ämmaemand või veterinaar, kes väldib majanduskitsikuse tõttu meditsiiniliste jäätmete likvideerimise eest maksmist.

Politsei eesmärk pole kellegi arreteerimine ning kahtlusaluseid veel pole, sõnas politseileitnant Bryant Seraphin.

Platsentad võivad kanda küll nakkusaigusi, kuid terviseametnike kinnitusel on oht avalikkusele väike. Nad soovivad lihtsalt, et platsentade loopimine kanalisatsiooni lõpeks.

Champaigni maakonna koroner Duane Northrup arvas, et platsentad võivad pärined kodusünnitustelt, kuid ta ei välista haiglaid. Osariigi politsei labor leidis esimeselt testitud platsentalt inimese DNAd, kuid kuna kanalisatsioonis on see tavaline, tehakse põhjalikumad testid.

Platsenta on organ, mille kaudu on ema areneva organismiga omavahel seotud ja see väljub sünnituse käigus. Illinoisi osariigis on vanematel lubatud platsenta alles jätta, sest mõned lapsevanemad soovivad seda kasutada sünnitusjärgsel rituaalil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles