Positivuse festivali üks peaesinejatest annab Tallinnas kontserdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jesse Boykins III
Jesse Boykins III Foto: Promopilt

Positivuse festivali üks peaesinejatest annab Tallinnas kontserdi. 19. juulil astub Tallinnas klubis Hollywood üles soul’i viljelev Jesse Boykins III.

Jesse Boykinsil on ajatu kõla. Ta seob enda loomingus kõiki muusikažanreid, generatsioone ja kultuure. Iga noot ning iga sõna, mis tema salvestuses ja live-esinemistel kõlavad, on loodud kuulajas emotsioonide äratamiseks

Lauljanna Liis Lemsalule on soul väga südamelähedane. «Mul on väga hea meel, et soul-muusika artistid leiavad tee Eestisse, sest meil ei ole kahjuks see muusikastiil eriti juurdunud. Loodan, et inimesed, kes Jesse’it kuulama lähevad, leiavad enda jaoks tema muusikas mõne mõnusa noodi. Soul on relaxing ja just seda annab ka Jesse hästi edasi,» kiidab Liis.

Jesse hakkas juba varases nooruses otsima muusikat mujalt kui ümbritsevast olemasolevast keskkonnast. Stevie Wonder, Marvin Gate, Bjork, Sade, Pink Floyd – need on artistid, kelle lüürika tundus talle suurt mõju kandvat. Sellest inspiratsioonist tulenevalt süüvis Jesse Shakespeare’i ja Langston Hughes’i kirjatöödesse, viies edaspidi kogetut üle enda loomingu sõnadesse, tuues neisse rohkem sügavust. Õppides metafooride ja imagoloogia olemust ning katsetades nende lugudesse ümber kandmist, ongi temast saanud tänapäevane soul-muusika artist Jesse Boykins III.

Muusik andis 2008. aastal välja debüüt-EP «Dopamine: My Life On My Back» – vaade nooruslikkusele, milles ootuspärasest enam küpsust. Sellele järgnes EP «The Beauty Created», mis sa ka Soul Train Award nominatsiooni. Jesse on olnud loomingulises koostöös artistidega nagu MachineDrum, Foreign Exchange, Theophilus London, Sinden. 2011. aastal ilmus viimane EP «Way of a Wayfarer», mille palad on laskunud spirituaalsetele ja endasse süüvivatele radadele, mida artist oma teel läbib. Just selliste sammudega on Jesse kinnitanud enda nime ja panuse jäädavalt soul-muusika ajalukku.

Hetkel töötab ta kolmanda albumi kallal, nimega «Love Apparatus». Seda lindistades reisis Jesse maailmas ringi, otsides uusi kogemusi, elamusi ning avastades helisid, mida enda loomingusse siduda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles