Rakverelased mängivad kuritegudega armastuslugu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Suur

4. märtsil kell 19 mängib Rakvere teater Ugala väikeses saalis oma uusimat lavastust, tuntud prantsuse näitekirjaniku Eric-Emmanuel Schmitti «Kooselu väikesi kuritegusid», mis jutustab ühe mehe ja naise kuritegudega armastusloo.


Autor on ise öelnud, et kirjutas selle näidendi lünga täitmiseks, sest maailma dramaturgiast võib leida tuhandeid näidendeid armastuse algusest ja sadu armastuse lõpust, kuid pole ühtki, mis kõneleks püsivast, jätkuvast ja vastupidavast armastusest, teisisõnu abielust.



«Isegi kui inimesed üksteist väga armastavad, sooritavad nad koos elades väikseid kuritegusid,» lisas lavastaja Erki Aule.



Gilles (Erik Ruus) ja Lisa (Tiina Mälberg) jõuavad õhtul tühja korterisse. Gilles on õnnetuse tagajärjel mälu kaotanud ja peab nüüd tundma õppima naist, kellega on aastaid koos elanud. Kuid mitte ainult Gilles ei tunne enam Lisat — ka Lisa ei tunne enam meest. On toimunud kuritegu, kuid pole selge, kes on ohver ja kes kurjategija. Tõde otsides, sellest kaugenedes ja sellele lähenedes, otsekui labürindis ekseldes, jõutakse kohutavate saladusteni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles