Esilinastub lühimängufilm «Distants»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk filmi «Distants» võtetelt.
Hetk filmi «Distants» võtetelt. Foto: Promopilt

Tallinnas kinos Sõprus esilinastub 21. juunil kell 17 režissöör Janno Jürgensi lühimängufilm «Distants», mis räägib loo kalaretkele suundunud isast ja pojast, kes kohtuvad merele laskunud udus millegi ebamaisega.

 Filmi peaosades on Indrek Ojari ja Väino Laes.

Film räägib teineteisest võõrandunud isast ja pojast, üritades vaadelda ning mõtestada selle võõrandumise põhjusi. Janno Jürgensi sõnul sündis film ühest tõestisündinud loost, kus isa ja poeg mattusid merel udusse ning seal millegi kummalise ning ebamaisega kokku puutusid. «Köitis väga põnev reaalne füüsikaline nähtus sellest, kui sürreaalselt liigub heli merekohal olevas udus – sellises situatsioonis tekkiv segadus, paanika ning hirm paistsid huvitavate märksõnadena, tekitamaks olukorda, kus keerulises suhtes isa ja poeg võiks «kohtuda.»

Filmi võtted toimusid augustis 2011 Käsmu lahel ning jaanuaris 2012 Tallinnas, kus filmi tarbeks rajati seni üks suuremaid sisebasseine Eesti filmis.

Režissöör Janno Jürgens on pärit Haapsalust. Tänavu lõpetas ta Balti Filmi- ja Meediakooli režii eriala ning filminud mitmeid auhinnatud lühifilme. Filmi produtsendiks on Kristjan Pütsep, operaatoriks Mart Raun, kunstikuks Matis Mäesalu, stsenaariumi kirjutasid Janno Jürgens ja Anti Naulainen.
 

Distants / Distance teaser from janno jürgens on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles