Torupillimeister astub rahva ette

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Taul
Ants Taul Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi pärimusmuusika aidas on teisipäeval, 3. märtsil kell 18 kavas kontsertkohtumiste sarja järjekordne õhtu, mille külaline on Ants Taul.


Ants Taul on taasäratanud ühe eestlaste vanima pilli torupilli traditsiooni. Ta on meisterdanud rohkem kui 200 torupilli ja praeguseks ameti üle andnud oma pojale, kes on Eesti ainus elukutseline torupillimeister. Torupillitalu peremees Ants Taul on muusikapisikuga nakatanud ka oma naise ning neli last. 2000. aastal valiti ta aasta isaks.



Ants Tauli võib kohata ka ajaleheveergudel ning esitlustel mulgi keeles kõnelemas. Tema esinemised õhkavad tervet huumorit ja eneseirooniat nii, et kuulajatel-lugejatel tuleb naerupisar palgele.



Muusika kõrval on Ants Tauli kirg lendamine: juba tosinkond aastat võib teda näha Lõuna-Mulgimaa kohal oma kätega ehitatud motodeltaplaaniga lendamas.



Torupillimehega vestleb muusik ja sõber Ando Kiviberg. Kontsertkohtumine on osa Omakultuuriakadeemia loengute sarjast ning tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles