Kodutu varastas tippjuhi identiteedi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi logo.
Samsungi logo. Foto: AFP / Scanpix

Kodutu mees varastas tippjuhi identiteedi, esitledes ennast temana.

46-aastane kodutu mees esines kahel korral Lõuna-Korea firma Samsung Rootsi osakonna juhina ja kasutas ka viimase pangaandmeid, vahendab Expressen.

Samsungi firma Rootsi osakonda juhtiv Daeyoon Go kaotas oma Koreas välja antud passi Stockholmi lennujaamas 1999. aastal. Kohe pärast seda sai  Rootsi Samsung teada, et keegi on hakanud esinema Daeyooni Go nime all nende firma esindajana.

Korea päritolu identiteedivaras saadi siis kätte ja talle määrati kahe aasta pikkune vanglakaristus.

Nüüd on sama mees uuesti kohtupingis. Teist korda saadi mees kätte poes, kust ta püüdis mobiiltelefoni varastada. Siis esitles ta ennast jällegi Samsungi Rootsi esinduse juhina.

Seekord jõudis identiteedivaras võtta Daeyoon Go pangaarvelt varastada 2300 eurot (35 972 krooni), reisinud ja teinud arstivisiite ning tellinud isegi Daeyoon Go nimel visiitkaarte.

«Olen sellest kõigest väga šokeeritud,» lausus Rootsist tagasi Lõuna-Koreasse kolinud Daeyoon Go.

Samsungi töötaja sõnul kulutas ta väga palju aega ja raha, et saada teada, kes tema identiteedivaras on.

Daeyoo Go`na esinenud mees tunnistas mõned teod üles, kuid mitte raha varastamist pangaarvelt.

Süüdistaja sõnul on mehe teesklus juba nii kaugele jõudnud, et ta ise on hakanud uskuma, et on tippjuht.

Identiteedivarga endise abikaasa sõnul lubas mees talle, et varsti saab ta oma Šveitsis asuvale pangaarvele miljon dollarit pärandusraha.

«Ütlesin talle, et jätku fantaseerimine, kuid ta ei lõpetanud. Tundus, et ta uskus, et ongi keegi teine,» meenutas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles