Viljandi külaliste lemmikmeene on veetorn

Gert Kiiler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Väljaspool turismihoo­aega on müügilettidele ilmunud hulk uusi Viljandi-teemalisi suveniire, millest valdav osa on ka taskukohaste hindadega.


Vaadates Viljandi turismiinfokeskuse suveniiride väljapanekut, paistab kõige rohkem täienenud olevat külmkapimagnetite valik. Lossivaremete, rippsilla ja paadimehe motiivi kõrval on üha jõulisemalt oma kohta leidmas Paul Kondase maalilt üheks linna tunnuseks püriv punane maasikas. Sellest on saanud külmkapimagnet, samuti on see maalitud võinoale.



«Koos veetorniga ongi maasikas üks turistide lemmikmotiive,» tõdes turismiinfokeskuse konsultant Erge Hanschmidt.



Endiselt lähevad tema sõnul hästi kaubaks odavamat sorti traditsioonilised suveniirid, nagu magnetid, võtmehoidjad, võinoad ja märgid. Nende hinnad jäävad enamasti vahemikku 30—50 krooni.



Müügile on ilmunud ka kolm eri värvikombinatsioonides rinnamärki Viljandimaa logoga «Ürgses rütmis».



Odavamatest suveniiridest on suure populaarsuse võitnud veel mitut masti savist õnnenööbid. Idee autor on Aili Palm ja tema selgituse kohaselt põhineb see meene eesti rahvakunstis suurt kasutust leidnud Mulgi arhailisel taimornamendil.



Enamik külmkapimagneteid ja võinugasid pärineb osaühingult Meened, kes on Eestis käsitööna valmivate puidust ja tekstiilist suveniiride tootmises turuliider.


Sama firma toodetest on turismiinfokeskuses saadaval ka rippsilla pildiga salvrätihoidja ja paadimehe pildiga küünlajalad, samuti veetorni, lossivärava ning Mulgi mehe ja naise piltidega soola- ja pipratoosid.



Lisaks turismiinfokeskusele on võimalik selle tootja Viljandi-teemalisi suveniire osta firma

kodulehekülje

kaudu.



Vähemtraditsioonilistest suveniiridest on turismiinfokeskuses pakutavasse valikusse viimasel ajal lisandunud tikutoosi pildilt tuntud Mulgi mehe pildi ja «Viljandi» kirjaga sokid. Uued tooted on ka  keraamilised kulbihoidjad ja küünlajalad.



Eelmise aasta lõpul sai lisa Viljandi postkaartide valik, mille hulgas on nüüd uued vaated rippsillale, pärimusmuusika aidale, üle järve linnale ning mosaiikkaart Viljandis asuvatest betoonmaasikatest ja repro Paul Kondase «Maasikasööjatest».



Angela Aru hinnangul praegu otseselt ühestki suveniirigrupist puudust pole, ehk vaid mõni vanem särk vajaks väljavahetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles