Naine sai ujumiseks näkisaba

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine sai ujumiseks näkisaba
Naine sai ujumiseks näkisaba Foto: SCANPIX

Ilma jalgadeta uusmeremaalanna sai ujumise jaoks niinimetatud näkisaba.

Nadya Vessey sündis vigaste jalgadega ja kui ta sai 16-aastaseks tuli need terviseprobleemide tõttu amputeerida, kirjutab The Telegraph.

Praegu 50. eluaastates naine liigub kunstjalgade abiga.

Naisel tekkis näkisaba idee pärast seda, kui üks väike laps nägi teda kunstjalgu ära võtmas ja küsis, kus on tema  oma jalad.

«Siis tuli mulle meelde muinasjutt näkist ja ma ütlesin talle, et olen näkk. See nelja-aastane laps teadis näkimuinasjuttu ja oli üsna üllatunud,» meenutas naine.

Naine läks Wellingtonis asuvasse firmasse Weta, kus tehakse ka filmide jaoks vajalikke rekvisiite. Seal valmisid mitmed esemed näiteks filmide «The Chronicles of Narnia» ja «King Kong» jaoks.

Firma nõustus naisele ujumiseks kunstsaba tegema. Naise sooviks oli, et see oleks nii ilus kui ka praktiline.  

Saba valmis naise kehakuju järgi ja istub tema sõnul ideaalselt.

«Ma ei unistanud näkiks saamisest. Pean oma sabaga harjuma, sest sellega ujumine on teistmoodi kui jalgadega ujumine. Olen näkisabaga juba ujumas käinud ja inimesed küsivad üllatunult, kas olen tõesti näkk,» lausus naine.

Firma esindaja Lee Williamsi sõnul näeb Nadya Vessey oma ujumissabaga välja nagu tõeline näkk.

Nadya Vessey ütles, et jalgade puudumine ei ole ta ujumisharrastust seganud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles