Aara peletas vargad eemale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aara. Fotololev lind pole juhtumiga seotud
Aara. Fotololev lind pole juhtumiga seotud Foto: Wikipedia.org

Kui valvekoerad on kodudes ja ärides üsna levinud nähtus, siis valvelinnud mitte.

Kuid see ei takistanud seitsmeaastasel Merlini-nimelisel aaral USAs Massachusettsi osariigis Leominsteris asuvast lemmikloomapoest vargaid eemale peletamast, vahendab Yahoo news.

Vargad lõhkusid ära lemmikloomapoe vaateakna, mille peale Merlin hakkas kõva kisa tegema.

«Kui aara kuuleb kedagi majja sisenemas või teevad ülejäänud loomad liiga kõva häält, siis hakkab ta hüüdma Rhonda. Rhonda oli tema endise perenaise nimi. Suurem osa meie poe külastajatest on arvanud, et hüüdjaks on inimene, mitte lind. Selle tõttu hakkasid ka need vargad kartma,» sõnas loomapoe juht Lori Oltman.

Oltman lisas, et politsei saabus poes käivitunud alarmi peale kohale ja nad said üsna kiiresti aru, et kõva kisa tegi lind. Naise kinnitusel said vargad saagiks ainult 15 dollarit (159 krooni).

Loomapoe esindaja jätkas, et see pole esimene kord, mil Merlinit inimesega segamini aetakse.

«Merlinil on väga mahlakas keelekasutus. Kuna ta on poe tagaruumis, siis pole teda võimalik näha. Tema kõnemaneer on väga sarnane  inimese kõnelemisele. Ta on paljusid sellega ära petnud,» lausus Oltman.

Aarad on mitmesse perekonda kuuluvad Kesk- ja Lõuna-Ameerika palavvöötme metsade suured pikasabalised  eredavärvilised papagoilased. Peetakse tihti puurilindudena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles