Galerii: Evelyn Mikomägi edastas sushiga keskkonnasõbraliku sõnumi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Populaarse sushibaari Sushi Cat asutaja Evelyn Mikomägi korraldas eile Toompeal Lucsher & Mattiesen veiniterrassil vabaõhukoosviibimise, et teadvustada rohelist mõtteviisi ning propageerida vastutustunlikku ettevõtlus- ja tarbimiskultuuri.

Koosolemisele olid kutsutud kliendid, koostööpartnerid ning restorani kollektiiv, kellega koos vaadati inspireerivat miljööteemalist filmi «Home» ning osaleti keskkonda puudutavas mälumängus.

«Tahtsime üheskoos aja maha võtta, nautida vanalinna vaatega atmosfääri ja anda samas oma sõpradele edasi sõnum keskkonnasõbralikust eluviisist, mida Sushi Cat on kolme ja poole aasta jooksul püüdnud ka ise pidevalt edasi arendada,» kommenteeris Mikomägi.

«Püüame oma ressursse kasutada nii säästlikult kui võimalik ja kasutame näiteks energiasäästlikke LED-lampe, sorteerime alati prügi, kasutame puhastusvahendeid mõistlikus koguses, anname igapäevased kalajäägid varjupaiga kassidele ning eelistame võimalusel miljöösõbralikke tooteid. Vee säästmiseks oleme paigaldanud spetsiaalsed veesäästunõelad nii restorani ruumidesse kui ka töötajate kodudesse,» lisas Mikomägi.

Mikomägi sõnul soovib ta motiveerida keskkonnasõbralikkusele ka restorani kliente, julgustades neid näiteks kaasavõetava toidu pakendeid taaskasutama. Rohelise mõtteviisi juurutamiseks toodi mais menüüsse ka spetsiaalne keskkonnasõbralik sushi komplekt «Green Cat» (eesti keeles «Roheline Kass»).

Mikomägi soovib, et keskkonnasõbralikuma mõtteviisiga liituks rohkem ettevõtteid, kes langetaksid ümbrusest hoolivaid õigeid otsuseid ning parandaks vastutustunde kasvu ka klientide hulgas. Firma keskkonnaalase teadlikkuse suurendamiseks on Mikomägi alustanud koostööd ka Eesti Rohelise Liikumisega.

Sushi Cat on varasemalt koostööd teinud Unicefi ja Punase Ristiga ning toetanud ettevõtlike noorte tegevusi. Märtsis valiti Sushi Cat Hea Teenindusekuu ja “Kiida teenindajat” kampaania raames 2012 aasta enim kiidetud Eesti ettevõtete ja teenindusasutuste hulka, olles ainsaks sushirestoraniks TOP100 ettevõtete seas.

Keskkonnateemalist inspireerivat filmi «Home» saavad kõik vaadata Youtube'st kõrge kvaliteediga ning tasuta siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles