Miljonimängus võideti 125 000 krooni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljonimäng
Miljonimäng Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Viimases TV3 saates «Kes tahab saada miljonäriks?» võitis saate esimene mängija Raivo 125 000 krooni.

Raivo oli eelmises saates jõudnud vastata üheksale küsimusele ning selles saates jätkas ta kümnenda ehk 32 000 krooni küsimusega. Küsiti, millise viljapuu metsik sugulane on laukapuu, kas pihlaka, pirnipuu, ploomipuu või õunapuu. Mees vastust ei teadnud ning otsustas esiti paluda publiku abi, kuna aga publiku arvamus jagunes väga võrdselt erinevate variantide vahel, võttis Raivo appi veel teisegi õlekõrre ning eemaldas kaks vale varianti.

Järgi jäid ploomi- ja õunapuu ning mees otsustas lukku panna ploomipuu, mis oli ka õige vastus.

Ka 64 000 krooni küsimus tekitas peavalu. Küsiti, kus asub Venemaa Föderatsioonis Adõgee Vabariik, kas Baikali ääres, Koola poolsaarel, Põhja-Kaukaasias või Sahhalini saarel? Mängija otsustas sedapuhku appi võtta tarkade klubi, kes ühest suust ütlesid, et Põhja-Kaukaasias. Raivo usaldas neid ja pani selle vastuse lukku ning mäng saigi jätkuda.

Otsustavaks sai veerand miljoni krooni küsimus – helilooja Arvo Pärdi teos «Palveränduri laul» on loodud 1984. aastal. Teose esiettekanne kõlas 17 aastat hiljem. Kelle mälestuseks on see kirjutatud, kas Eduard Tubina, Gustav Ernesaksa, Rudolf Tobiase või Grigori Kromanovi?

Raivo kahtlustas Tobiase varianti, ent ei olnud kindel ning otsustas helistada sõber Tiidule. Tiit ei teadnud midagi vastata ning Raivo ei riskinud ja võttis raha välja. Mees olekski Tobiast pakkunud ning see oleks  osutunud valeks, õige olnuks Kromanovi mälestuseks.

Järgmisena tuli mängu Kaisa. Temal tekkis esimene takistus 4000 krooni küsimuse juures. Küsiti, kas Mary Poppins saabus põhja-, lõuna-, ida- või läänetuulega? Tüdruk ise vastust ei teadnud ning kasutas publiku abi. Pool publikust pakkus läänetuult, ent kuna Kaisa oli ise eelnevalt sellest rääkinud, ei usaldanud ta publiku vastust ning võttis ka kaks vale vastust välja. Valida jäi põhja- ja idatuule vahel. Kaisa otsustas lukku panna idatuule ning see oli ka õige.

16 000 krooni küsimusena küsiti, kes võttis esimesena kasutusele jäiga kipsmähise, kas Ernst Bergmann, Nikolai Pirogov, Julius Szymanowsky või Jossif Varvinski? Kaisa sisetunne eelistas Pirogovi, aga ta otsustas siiski helistada sõbrale, kes  kinnitas õigeks Pirogovi.

Neiule sai saatuslikuks 32 000 krooni küsimus – mis värvi on ametlikud lemmikloomapassid Euroopa Liidus, kas punased, sinised, kollased või rohelised?

Kaisa mõtles väga pikalt ja otsustas siis huupi kollase värvi kasuks. See aga osutus valeks, sest Euroopa Liidu lemmikloomapassid on tegelikult sinised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles