Festival GreenFest City Edition toob Tallinnasse Tinie Tempah' ja I Blame Coco

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tinie Tempah
Tinie Tempah Foto: promo

9. ja 10. augustil toimub Tallinnas Tselluloosi mäel esmakordselt selles piirkonnas esimene omalaadne nooruslik ja urbanistlik pop-, tantsu- ja electromuusika festival GreenFest City Edition 2012.

Kahepäevase festivali peaesinejad on Tinie Tempah (UK) ja I Blame Coco (UK). Kokku astub festivali kolmel laval üles 25 artisti, nende hulgas ka Tiger Milk; Iiris; OYT; MHKL, K-Sein & Jozels; Metsakutsu; Paul Oja & Kallervo Karu ja paljud teised.

Greenfest City Edition on eksklusiivne, kaasaegne, värske ja uuenduslik linnafestival, mis suunatud noortele pop- ja tantsumuusika austajatele. Festival toimub Tallinna linnas ja esmakordselt on suureks muusikaliseks sündmuseks kasutusele võetud ajalooline Tselluloosi piirkond. Sarnase linnafestivali ideoloogiaga on näiteks FlowFestival Helsinkis. Greenfest City Edition linnafestivalil on kasutuses kolm lava - esmakordselt Rock Cafe sisehoovi ehitatav 12x10 m (A-lava), Rock Cafe lava (B-lava) ja Rock Cafe väikese saali lava (C-lava).

Festival on jagatud kolmeks osaks: esimese osa moodustab festivali esimene päev, teise osa teine päev kuni kell 23.30 (avaliku ürituse loa lõppemine välistingimustes) ja kolmas osa ehk Greenfest City Edition Danceclub alates 23.00 festivali B- ja C-laval.

Tinie Tempah kodanikunimega Patrick Chukwuemeka Okogwu on 24aastane Inglismaa räppar. Oma esimese mixtape’i tegi ta 2007. aastal, sellel oli 28 lugu. Debüütalbum «Disc-Overy», debüteeris esikohale 2010. aasta oktoobris, sellelt pärinevad number-üls singlid «Pass Out» ja «Written in the Stars» ning UK TOP 5 lood «Frisky» ja «Miami 2 Ibiza». Tinie’t on saatnud tohutu edu, mis ei näita raugemise märke. Oma sünnilinna Londonit peab ta suurimaks motivaatoriks ja inspiratsiooniallikaks. 2010. aasta Brit Awards auhinnagaalal oli Tinie Tempah võidukas kahes kategoorias - Best Breakthrough Act ja Best Single loo «Pass Out» eest. Tinie Tempah on koostööd teinud selliste staaridega nagu Kelly Rowland, Wiz Kahlifa, J. Cole, Chase & Status, Ellie Goulding, Rita Ora jpt. Tinie Tempah' kauaoodatud teine album «Demonstration» ilmub 2012. aasta oktoobris.

Bändi I Blame Coco moodustas Eliot Paulina Sumner, esinejanimega Coco, kelle isa on Sting. 17aastaselt sõlmis Eliot plaadilepingu firmaga Island Records. Pärast seda kirjutas ta pool aastat Rootsis muusikat ning I Blame Coco debüütalbum «Constant» ilmus 2010. aasta novembris. Debüütsingel «Caesar», millel on kaastegev Rootsi laulja Robyn, ilmus juulis 2010. Ta on koostööd teinud selliste nimedega nagu Fyfe Dangerfield, Miike Snow, Sub Focus, Pete Doherty, Mr Hudson ja Plan B. Eliot kaotas 2009. aastal liiklusõnnetuses saadud ajutrauma tõttu lõhnataju ning ta on kirglik süntesaatorite kokkuostja.

Piletid festivalile tulevad müügile teisipäeval, 12. juunil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eestis. Festivalipassi hind on 30 eurot. Festivali esimese päeva, 9. augusti päevapileti hind on alates 13 eurot, teise päeva, 10. augusti päevapileti hind alates 20 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles