Vene väljaanded: Putinil on luksuskäekelli kuue aastapalga eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa ajakirjanduse esindajad panid tähele, et president Vladimir Putin kandis Hiinas visiidil olles luksulikku Blancpain Leman Aqua Lung Grande Date käekella, mille hind on 8400 eurot.

President Putini aastasissetulek peaministrina oli 3,6 miljonit rubla ehk 78 000 eurot, edastab AFP.

Kuid Putini käekellad on märgatavalt kallimad, kui ta palk lubas.

Venemaa opositsiooniliikumise Solidarnost andmetel on Putinil luksuskäekelli kuue aastapalga eest, kirjutab The Moscow Times.

«Tõenäoliselt ei ole Putin kuus aastat söönud ega joonud, vaid hoidnud raha kokku, et osa endale kallid kellad,» muigas endine rahandusminister ja Solidarnosti liige Boris Nemtsov.

Vene väljaanne Vedomosti avaldas oma võrguväljaandes pildiseeria Putini käekelladest.

Putin kannab käekelle alati paremal randmel.

Vedomosti andmetel on Putinil ka kell Patek Philippe Perpetual Calendar, mille hind on umbes 48 000 eurot.

Putini kellakollektsiooni kuulub ka A. Lange & Söhne Tourbograph, mille rihm on krokodillinahast, kellal on safiire ning metallosa plaatinast. Selle kella hind on 400 000 eurot.

Seda kella on Putini randmel näha opositsioonirühmituse Solidarnost leheküljele riputatud videolt.

Asjatundjate arvates on tipp-poliitikud hakanud kandma kalleid käekelli, kuna nende abil nad edastavad sõnumit, et on jõukad.

«Luksusautot ja jahti ei saa igal pool näidata,» tõdeti.

Luksuskelli tootvad firmad reklaamivad neid rahvusvaheliste majandusväljaannete reklaamilisas meeste jaoks, kellel on nii-öelda kõik olemas.

Venemaa meedia on ka varem riigijuhtide ja kuuluste randmetel ülikalleid kelli tähele pannud.

Selle aasta kevadel tekkis skandaal Venemaa õigeusukiriku ümber, kui patriarh Kirillist avaldati foto, millel on  näha ta randmel kallist käekella.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles