Laupäeval toimub kuues presidendimatk

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendimatk aastal 2006.
Presidendimatk aastal 2006. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Presidendimatk Aegviidu rongijaamast Jänedale saab stardi 28. veebruaril kell 11.30.


Tapa vallavanem Kuno Rooba ütles, et kui mullu pakkusid korraldajad võimalust kepikõndijatel liituda matkaga Nelijärvel, siis sel aastal juba Aegviidust.

Tavakohaselt peaks Aegviidu rongijaama juures rahvamatka avama president, viis aastat on seda teinud Arnold Rüütel.

Rooba ütlust mööda kavatsevad korraldajad kutsuda 28. veebruaril Aegviidu-Jäneda presidendimatkale ka Eesti Vabariigi presidendi Toomas Hendrik Ilvese või siis loodavad tema keeldumise korral näha üritusel presidendiprouat Evelin Ilvest.

"Kindlasti tasub matkale tulijatel mõelda huvitavate kostüümide peale ja kaasa võiks võtta fotoaparaadi. Nii nagu eelmisel aastal, anname parimale kostüümile auhinna ja premeerime ka neid, kes teevad matka jooksul parimad pildid loodusest, inimestest," sõnas Rooba.

28. veebruaril on lubanud Elektriraudtee tuua matkalised tasuta Tallinnast Aegviitu ja õhtul ka Tallinna tagasi.

Pärast matka pakub Musta Täku tall tavakohaselt suppi, õhtul saab jalga keerutada matkasimmanil ansambli Naabrivalve saatel.

Presidendimatk toimub 28. veebruaril kuuendat korda.

Kõige rohkem oli üritusel osalejaid kolm aastat tagasi, siis oli suusatajaid Aegviidust Jänedale vähemalt 1800, eelmisel aastal oli osalejaid tuhande ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles