"Vesiroosivisioon" toob noortebändid Raplasse kokku

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raplas korraldatav noortebändide konkurss Vesiroosivisioon on populaarne ka mujal Eestis.
Raplas korraldatav noortebändide konkurss Vesiroosivisioon on populaarne ka mujal Eestis. Foto: Merli Antsmaa

Laupäeval, 28. veebruaril toimub Rapla kultuurikeskuses kolmeteistkümnes "Vesiroosivisioon", mis on Rapla Vesiroosi gümnaasiumi õpilaste korraldatav muusikavõistlus.

Ühe korraldaja Monika Lelli teatel on "Vesiroosivisiooni" näol tegu noortebändide konkursiga, kus selguvad võitjad karmis liinis ja leebes liinis. Esimene tähendab rokkbände ja teine akustilist muusikat esitavaid ansambleid.

Teise korraladaja, Rapla Vesiroosi gümnaasiumi õpilasesinduse juhi Priit Karu teatel ei "Vesiroosivisioon" otseselt Raplamaa noortebändide konkurss, kuid Raplamaa ansamblid on siiski eelistatud.

""Vesiroosivisiooni" missioon on edendada Raplamaa noortebändide tegevust," ütles Karu. "Viimastel aastatel jäi meie kohalikke bände nii väheks, et otsustasime tänavu Rapla ansambleid teistele eelistada. Varem ei ole seda tehtud."

Nii näeb laupäeval Rapla kultuurikeskuses laval 12 bändi Raplamaalt ja 5 bändi mujalt. Iga kollektiiv võib esitada kaks lugu.

Karmis liinis võistlevad KukeProtest (Rapla), Lemb (Rapla), Kassiopeia (Rapla), Deaf-Mute (Rapla), Innertube (Rapla), Echo Plant (Tartu/Pärnu), Hero In Me (Tallinn), Hotel Of Royals (Rapla), Deafnote (Tallinn), Decode (Keila) ja Merwis (Rapla).

Leebes liinis astuvad võistlustulle kollektiivid NolensVolens (Rapla), Miut (Rapla), Bobo Projekt (Rapla), Ö-ÖÖ-VÖÖ-MILJÖÖ (Rapla), Nobody (Rapla) ja Siirus (Järvamaa).

Ürituse peaesineja on sel aastal tuntud Läti bänd The Briefing. Peaesinejat soojendab ansambel Skaravan.

Konkurssi hindab igati lugupeetud žürii, kuhu kuuluvad  muusikategelased.

Parimatele on välja pandud rohkelt auhindu. "Vesiroosivisiooni" võitja saab võimalusele lindistada oma loomingut professionaalses stuudios. Auhinnafondis on rohkelt kinkekaarte, muusikatarvikuid ja muusikaürituste pileteid.

Korraldajate teatel on "Vesiroosivisoon" iga aastaga võitnud juurde populaarsust noorte muusikute seas, kellele see annab hea võimaluse oma loomingu esitamiseks suuremal laval ja uute kontaktide loomiseks sõbralikus õhkkonnas.

Üritusel on saanud esimesed lavaristsed mitu hiljem laiemat kõlapinda saavutanud bändi, näiteks Malena, Mitokonder, When the Glory Fades ja Zip.

"Vesiroosivisoon" algab Rapla kultuurikeskuses laupäeval kell 18.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles