Kääbusnäitlejad on filmi «Lumivalgeke ja kütt» tegijate peale solvunud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Lumivalgeke ja kütt». Esiplaanil Chris Hemsworth
Kaader filmist «Lumivalgeke ja kütt». Esiplaanil Chris Hemsworth Foto: SCANPIX

Kääbuskasvu näitlejad on uue menufilmi «Snow White and the Huntsman» (Lumivalgeke ja kütt) tegijate peale solvunud, kuna neid ei valitud päkapikkude rollidesse.

Filmitegijad kaalusid peategelase Lumivalgekese päkapikkudest kaaslasi mängima kääbuskasvu näitlejad, kuid siiski kasutati nende asemel normaalkasvuga näitlejaid, edastab Hollywood Reporter.

USA kääbuskasvu inimeste ühenduse Little People of America esindaja sõnas, et Hollywood peaks kasutama võimaluse korral ka kääbuskasvu näitlejaid.

«Kui roll on kirjutatud väga väikest kasvu inimesele, siis tulekski kasutada kääbuskasvu näitlejaid. Kõigil peaks olema ühesugused õigused,» sõnas esindaja.

Filmis mängivad seitset päkapikku normaalkasvuga Briti näitlejad, kaasa arvatud Ian McShane, Bob Hoskins, Ray Winstone ja Nick Frost.

Nende lühemana näitamiseks kasutati kaamera- ja eriefekte. Samuti muudeti neid arvuti abil, pannes nende näitlejate pead kääbuskasvu inimeste kehade külge.

«Lumivalgekeses ja kütis» mängivad peaosi Kristen Stewart, Chris Hemsworth ja Charlize Theron.

Põhja-Ameerikas on selle filmi avanädala kassatulu 56,3 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles