Robbie Williams protestib oma plaadifirma EMI vastu

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robbie Williams
Robbie Williams Foto: AFP / Scanpix

Briti laulja Robbie Williams lubas hoida oma uue albumi plaadifirma EMI eest varjul, et protesteerida firma viimase aja poliitika vastu.

Muusiku kaheksas album pidi esialgsete plaanide kohaselt ilmuma 2008. aasta septembris aga see kuupäev on sattunud kahtluse alla, vahendab Wenn.

Williamsi mänedžer Tim Clark kinnitas, et staar on väga lähedal oma 160 miljoni dollarilise lepingu lõpetamisele EMI-ga.

«Küsimus on, et kas Robbie peaks oma albumi EMI alt välja andma?,» seletas mänedžer. «Kahjuks on vastus sellele küsimusele «ei». Me ei kujuta isegi ette, kuidas EMI plaati turustada ja promoda kavatseb. Neil ei ole näiteks digitaalse levi osas mitte kedagi pädevat . Ainus, mida me teame, on see, et nad kavatsevad oma töötajaid võimaliku piirini ära kasutada,» lisas Clark.

«EMI võib kas kohtusse kaevata või siis oma poole kinni maksta. Robbiel on vaja teada, milliseid teenuseid nad oma artistile veel pakkuda suudavad.»

Williams ei ole ainus staar, kes on ähvardanud firmaga lepingu katkestada – sama teed võib minna näiteks ka Coldplay kuna plaadifirmast lahkus endine Briti EMI boss Tony Wadsworth.

«Paljud bändid sõlmisid EMI-ga lepingu vaid Tony pärast. Muusikud tahavad töötada koos muusika inimestega mitte mingite majandusinimestega,» rääkis Coldplay mänedžer Dave Holmes ning lisas, «miks sa peaksid tahtma välja anda plaati firma alt, kust lahkub massiliselt inimesi.»

«Coldplay’l on mitmeid võimalusi. Neil ei ole uue albumi välja andmisega kuhugi kiiret.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles