Tšehhitar teeskles Norras koolipoissi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barbora Škrlová
Barbora Škrlová Foto: AP / Scanpix

Tšehhi päritolu 33-aastane naine teeskles Norras 13-aastast koolipoissi.

Ennast 13-aastaseks Adamiks nimetanud naine alustas Oslos Marienlysti kooli seitsmendas klassis õpinguid möödunud aasta sügisel, vahendab STT.

Tšehhimaalt Norrasse tööle tulnud vanemad käisid ka kooli juhataja juures oma «poega» tutvustamas. Kooli juhataja sõnul tundus «poiss» koostööalti ja sõbralikuna.

Pea kiilaks ajanud «poiss» hoidis koolis omaette, kuid samas õppis hästi ja eriti hea oli ta matemaatikas. Ta oli oma klassikaaslastest nii palju ees, et talle hakati kümnenda klassi matemaatikat õpetama.

 

Õpilane oskas väga hästi ka klaverit mängida.

 

«Me ei arvanud, et ta teadmised ja oskused oleks midagi väga ebatavalist. Arvasime, et Tšehhimaal õppis ta lihtsalt teistsuguste programmide järgi,» nentis kooli juhataja Ingjerd Eriksen.

 

Samas ei soovinud Adam osaleda võimlemistunnis ega koos klassiga end fotografeerida lasta.

 

«Tulime neis kahes asjas perekonna soovile vastu,» selgitas koolijuht.

 

Möödunud aasta lõpul Adami ema kolis tagasi Tšehhimaale ja «poiss» jäi koos isaga Norrasse. Detsembris pandi Adam noortekodusse, kust ta põgenes. Kool hakkas Adami kadumise pärast muretsema.

 

Politsei levitas fotosid 13-aastasest, kes võis sattuda pedofiilide ohvriks. Lõpuks leiti ta Tromsast üles.

 

Politsei paljastas, et tegemist polnud 13-aastase koolipoisi, vaid 33-aastase naisega.

 

Barbora Škrlová oli Tšehhimaal laste väärkohtlemise pärast tagaotsitavaks kuulutatud.

Tšehhi politsei tegi möödunud aastal läbiotsimise ühe usulahu majas ja leidis sealt eest kaheksa-aastase lapse, kelle kallal oli vägivalda tarvitatud, kaks naist ja Škrlová, kes oli siis riietunud 13-aastaseks tüdrukuks.

Millist rolli Škrlová selles juhtumis mängis, pole veel selge. Ta on nii kahtlusalune kui ka tunnistaja.

Norra meedia andmetel võis  Škrlová olla selle usulahu tulevane juht. See usulahk on pikka aega politsei uurimise all olnud, sest selle liikmeid kahtlustati laste väärkohtlemises.

Norra politsei saatis poisiks kehastunud naise tagasi Tšehhimaale, kus kohalik politsei ta arreteeris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles