Video: Hollandi kroonprints osales WC-pottide loopimise võistlusel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi kroonprints Willem-Alexander WC-potti loopimas
Hollandi kroonprints Willem-Alexander WC-potti loopimas Foto: SCANPIX

Hollandi kroonprints Willem-Alexander osales 30. aprillil Rhenenis sealsel iga-aastasel WC-pottide loopimise võistlusel ning võitis selle võistluse.

Selle nädala kolmapäeval Amsterdamis peetud kõnes sõnas prints, et ta tunneb potiloopimisvõistlusel osalemise pärast häbi, kirjutab The Telegraph.

«Meil Hollandis toimuvad WC-pottide loopimise võistlused meelelahutuseks, kuid arenguriikides on 2,6 miljardit inimest, kel ei ole võimalus elada normaalsetest sanitaartingimustes ning kellel ei ole WCd,» lausus prints.

WC-pottide loopimise võistluse korraldaja Jakob Buitenhuis sõnas, et tema arvates on printsi suhtumine kummaline, sest tegemist ei olnud tõsise ettevõtmise, vaid meelelahutusega.

«Prints võitis selle võistluse ning me andsime talle autasu, milleks on väike tualetimudel, millel saab ka vett tõmmata,» sõnas korraldaja.

30. aprillil tähistatakse Hollandis kuninganna päeva. Sel päeval austatakse nii praegu troonil olevat kuningannat Beatrixi kui ka ta ema Julianat, kel sel päeval on sünniaastapäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles