Bruce Springsteen nimetas pankureid ahneteks varasteks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bruce Springsteen
Bruce Springsteen Foto: SCANPIX

USA muusik Bruce Springsteen nimetas Saksamaal Berliinis toimunud kontserdil pankureid ahneteks varasteks ja röövparuniteks.

Berliini olümpiastaadionil 58 000 fännile kontserdi andnud Springsteen esitas palu oma albumilt «Wrecking Ball» ning rääkis globaalsest majandus- ja rahanduskriisist, kirjutab The Telegraph.

«USAs on väga paljud inimesed tööta. Kuid karmid ajad on ka Euroopas, Saksamaal ja Berliinis. Kannan ette palu, mis sellest räägivad,» lausus inglise keelt emakeelena kõnelev laulja puhtas saksa keeles.

Üks majanduskriisist rääkiv Springsteeni laul kannab pealkirja «Jack of All Trades» ning selles on rida «The banker man grows fat, working man grows thin» (Pankur läheb aina paksemaks, tööline jääb aina kõhnemaks).

Euroopas on alates 2008. aastast olnud üsna rasked ajad. Nii palju töötuid kui nüüd, oli viimati 1990. aastate alguses.

Springsteeni kontsertturnee «Wrecking Ball» sai 13. mail alguse Hispaaniast. Turnee kestab kaks ja pool kuud ning selle aja jooksul toimub 15 riigis 33 kontserti.

Berliin on Springsteeni jaoks tähtis linn, kuna 1988. aasta juulis andis ta Ida-Berliinis raudse eesriide taga kontserdi.

Teda kuulas 160 000 inimest ehk üks protsent kommunistliku Ida-Saksamaa elanikkonnast. Tegemist oli suurima rokk-kontserdiga Ida-Saksamaa ajaloos.

Osade ajaloolaste arvates andis see kontsert tõuke Berliini müüri lammutamisele, mis leidis aset 16 kuud hiljem ehk 1989. aasta novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles