Küsitlus: naised on ideaalse kehakaalu pärast nõus äärmustega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas saavutada ideaalset kehakaalu?
Kuidas saavutada ideaalset kehakaalu? Foto: SCANPIX

USAs terviseajakirja Fitness poolt tehtud küsitlus näitas, et naised on ideaalse kehakaalu saavutamiseks ka nõus äärmustega.

Toimetajad siiski lisasid, et ideaalkaalu tahetakse kiiresti saavutada ning korrapärane liikumine ning tervislikult toitumine pole just eriti populaarsed, edastab newsvault.com.

Uuring näitas, et 23 protsenti naistest on valmis kehakaalu langetamise nimel nädal vanglas veetma, 21 protsenti oli nõus loobuma kümnest aastast oma elus, 23 protsenti oli valmis ennast kiilaks ajama, väites, et nende kaal väheneb siis vähemalt juuste võrra, 85 protsenti oli nõus ühe ülemäärase varbaga, kui et neil on 25 üleliigset kilogrammi.

«Ühiskond ja meedia on loonud pildi, et kõik peavad  heaks kiidetud ideaali poole püüdlema. Et ennast täisväärtuslikuna tunda, siis hakataksegi seda tegema. Loomulikult tulevad tagasilöögid ja siis arvatakse, et äärmused võiksid neid aidata,» leidsid küsitlus teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles