Olümpiafänn võttis nime, mis koosneb 12 olümpiavõitja nimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiafänn võttis nime, mis koosneb 12 olümpiavõitja nimest
Olümpiafänn võttis nime, mis koosneb 12 olümpiavõitja nimest Foto: SCANPIX

On olemas olümpiamängude  tavafänne ning neid, kes elavad mängude ja sportlaste nimel.

Kuid üks inglasest olümpiafänn on selles suhtes lausa erakordne, kirjutab The Mirror.

28-aastane Thomas Manly on nii suur olümpiamängude fänn, et ta otsustas enne Londoni olümpiamänge oma nime muuta.

Ta nimi sisaldab nüüd 12 olümpiavõitja nime.

Mehe ametlik nimi on nüüd Thomas Steve Redgrave Matthew Pinsent Linford Christie Ian Thorpe Daley Thompson Chris Hoy Sebastian Coe Carl Lewis Steve Ovett Jonathan Edwards Ben Ainslie Usain Bolt Manly.
 

«Mitte igal aastal ei toimu olümpiamängud Londonis. Tegemist on ajaloolise sündmusega ning tahan olla osa sellest,» selgitas mees.

Nime muutmine läks Manlyle maksma 33 naela.

Steve Redgrave on kunagine Briti sõudja, kes võitis viiel järjestikustel olümpiamängudel 1984- 2000 kuldmedali.

Matthew Pinsent on samuti inglasest sõudja, kes oma karjääri ajal võitis kümme maailmameistrivõistluste kuldmedalit ning neljal olümpial kuldmedali.

Linford Christie on Suurbritannia endine kergejõustiklane, kes võitis medaleid nii Euroopa kergejõustiku meistrivõistlustel kui olümpiamängudel.

Ian Thorpe on Austraalia ujuja ja viiekordne olümpiavõitja.

Daley Thompson on Suurbritannia endine kümnevõistleja, kes võitis 1980. ja 1984. aasta olümpiamängudel kuldmedali ning püstitas neli korda maailmarekordi.

Chris Hoy on šotlasest trekirattur, kes võitis 2008. aasta Pekingi olümpial kuldmedali ning on mitmekordne maailmameister.

Sebastian Coe on endine Suurbritannia kergejõustiklane ning kahekordne olümpiavõitja 1500 meetri jooksus. Juhib Londoni olümpiamängude korralduskomiteed.

Carl Lewis on endine USA kergejõustiklane, kes on tulnud üheksa korda olümpiavõitjaks ning võitnud kümme olümpiamedalit.

Steve Ovett  on Suurbritannia endine jooksja, kes sai 1980. aasta olümpiamängudel 800 meetri jooksus kuldmedali.

Jonathan Edwards on Suurbritannia endine kolmikhüppaja, kes sai 2000. aasta olümpial kuldmedali ning ta on ka maailma ja Euroopa meister.

Ben Ainslie on Suurbritannia purjetaja, kes on võitnud kolmel korral olümpiamängudel kuldmedali.

Usain Bolt on Jamaica sprinter, kes kannab hüüdnime Maailma Kiireim Mees. Ta on kolmekordne olümpiavõitja, 100, 200 ja 4×100 m teatejooksu maailmarekordi omanik ning viiekordne maailmameister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles