Robert Smith: ostjad ei tohiks plaadi hinda määrata

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Smith
Robert Smith Foto: Maja Suslin / SCANPIX/SCANPIX SWEDEN

Ansambli The Cure ninamees Robert Smith kritiseeris kolleege Radioheadist, kuna ei pea õigeks nende otsust lasta albumi ostjatel endil valida, kui palju nad plaadi eest maksavad.

Nimelt lasi Radiohead oma albumit «In Rainbows» interneti teel levitades ostjatel endil valida, kui palju nad muusika allatõmbamise eest maksavad, kirjutab Femalefirst.

Smith leiab aga, et selline müügiskeem ei väärtusta piisavalt muusikute tööd.

«See Radioheadi eksperiment, et saad maksta, palju ise tahad – ma olen sellele äärmiselt ägedalt vastu,» sõnas Smith.

«Sa ei saa lubada teistel inimestel oma tegevuse hinda määrata, kui sa just ei leia, et sellel, mida teed, puudub igasugune väärtus – aga see oleks mõttetus,» selgitas muusik.

Smith lisas, et kui pakkuda ostjaile võimalust maksta muusika eest väga vähe või üldse mitte midagi, siis just seda nad teevadki.

«Kui määran ise oma muusika väärtuse ja keegi pole nõus nii palju maksma, siis olen narr, aga idee, et väärtuse määrab tarbija, on idiootlik plaan, mis ei saa toimida,» lõpetas Smith.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles