Juukselõikusest keeldunud õpilasi ei lubatud kooli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juustelõikus
Juustelõikus Foto: blogspot.com.

USAs Texase osariigis ei lubatud pärast pühadeperioodi kooli tagasi nelja õpilast, kes polnud kooli eeskirjade kohaselt oma juukseid lühikeseks lõigata lasknud.

Kool andis enne jõuluvaheaega neljale teismelisele poisile hoiatuse, et nad oma soengud korda seaksid, vahendab news.com.au.

«Kehtestatud reeglid näevad ette, et meessoost õpilastel peavad olema lühikesed juuksed. Juuste maksimaalne pikkus on pluusikraeni,» selgitas kohalike koolide inspektor Kevin Stanford.

Stanford lisas, et natuke pikemate juustega meesõpilased peavad juuksed patsi panema, kuid see on ainult ajutine, sest juuksed tuleb ikkagi lühikeseks lõigata.

«Andsime liiga pikkade juustega õpilastele käsu need ära lõigata, kuid kuna nad ei teinud seda, siis ei saanud me neid ka kooli lubada. See on nüüd õpilaste endi teha, kas nad saavad uuesti õppetööle asuda või mitte. Nad peavad selleks ainult juuksurisalongist läbi astuma,» nentis inspektor.

Stanford jätkas, et paljudes Texase koolides on kehtestatud välimuse suhtes kindlad reeglid.

«Näiteks Kerensi keskkoolis ei tohi kanda ka varrukateta T-särke, liiga kitsaid või laiu pükse, erinevat värvi sokke. Keelatud on ka ebakorrektsed soengud ja juuste värvimine. Oleme õpilastelele jaganud välja 86-leheküljelise  välimusereeglite käsiraamatu,» lausus Stanford.

Mehe sõnul kehtestati kindlad reeglid selleks, et ekstravagantsused ei segaks õppetööd.

«Kindlad reeglite abil õpivad õpilased korralikkust, distsipliini ja austust,» leidis kooliinspektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles