«Kevade»-Arno: elan päeva korraga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arno Liiver.
Arno Liiver. Foto: TV3

Tänaõhtuse erisaate «Sajandi romantik: «Kevade»-Arno lugu» kangelaseks on mees, keda eestlased tunnevad tundliku ja tagasihoidliku Arno Talina.


Tegelikult pole saatus Arno Liiverit õrnalt hellitanud, vaid pigem tublisti raputanud. Kõigest hoolimata on Arno suutnud säilitada rahu, elades hetkes ning suhtudes pisiasjadesse – muuhulgas ka naispere nõudmistesse – muheda huumoriga.

Hiiumaal ämma katuse all elav töötu mees ei kurda, vaid nendib rahulikult: «Elan päeva korraga.» Arno eluteel on olnud hoogsaid kurve, langusi ja tõuse, kuid tänaseni on ta kõrval abikaasa, kellega oldi tuttavad juba enne legendaarset «Kevade» filmi. Arno läheduses toimetab ka ülikrapsakas ämm Selma, kelle kinnitusel on Arnol süda hea. «Ei ole tal häda midagi, kui kaine on, siis on nii tubli poiss, et paremat ära otsigi,» tunnistab sõnakas proua.

Arno sõnul tuleb naiste sädistamist rahulikult võtta, kuigi samas arvab ta, et stressi endasse kogumine on ohtlik. Arno mõtted viib argimurdest eemale tehnikahuvi, millega on seotud ka mehe unistused. Samuti toob palju rõõmu lapselaps, kellest kõneldes mehe silmad eriliselt särama löövad.

Seda, mis elu Arno Liiver tegelikult elab, mida mõtleb, soovib ja pelgab, näeb tänases avameelses erisaates. «Mina olengi sajandi kutt!» muheleb Arno poe juures, kus heatujuliste semude kiidusõnad kuulsa sõbra aadressil ei taha lõppeda.

«Sajandi romantik: «Kevade»- Arno lugu» on TV3s täna kell 20.00.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles