Pühapäeval vallutavad Paala järve tsiklimehed

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:JÄÄRADA: VILJANDI, EESTI, 08JAN06
SPORT. JÄÄRADA. JÄÄRAJASÕIT PAALA JÄRVEL.
er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
SAKALA01:JÄÄRADA: VILJANDI, EESTI, 08JAN06 SPORT. JÄÄRADA. JÄÄRAJASÕIT PAALA JÄRVEL. er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme peetakse Viljandis Paala järvel Eesti mootorrataste jäärajasõidu meistrivõistluste kolmas etapp. Treening- ja ajasõidud algavad kell 8.45 ning esimene võistlusstart antakse kell 11.30.


Võistluse «Viljandi jäärada 2009» juhi Margus Ostniku sõnul on järvejääle sisse lükatud ligi poolteise kilomeetri pikkune rada ning osalejaid on oodata paarisaja ringis.



«Eelregistreerunuid on 147 ja tavaliselt täieneb nimekiri võistluspäeval veel,» lausus ta.



Ehkki tegemist on Eesti meistrivõistluste etapiga, mille kahes masinaklassis MX1 ja MX2 on kasutusel spetsiaalsed jääpiikidega rehvid, on kohalike motomeeste suure huvi tõttu eraldi klassina nendele tsiklitele kavas ka krossinaeltega mõõduvõtt ehk Open-klass.



Meistrivõistluste arvestuses sõidavad krossinaeltega veel alla 85 cm³ mootori töömahuga rattad.



Lisaks selguvad paremad quadracer’ite klassis (eraldi arvestus tava- ja naelrehvidega masinatele), mini-MX-klassis, ATV-de klassis (tavarehvid) ning alla 65 cm³ mootoriga rataste klassis.



«Kõikides masinaklassides on kaks võistlussõitu. Stardid antakse järve väiksemast osast,» rääkis Margus Ostnik.



Ta rõhutas, et pealtvaatajatele on võistluse ajal järvejääle minek keelatud. Üritus on aga publikule tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles