Rohelised päästavad lumememmesid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on lumememm Valdeku tänava ja Vabaduse puiestee ristmikul Tallinnas.
Pildil on lumememm Valdeku tänava ja Vabaduse puiestee ristmikul Tallinnas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti roheline liikumine ja Humana Estonia kutsuvad inimesi vastlapäeval, 24. veebruaril ühendama traditsioonilisi lumerõõme kliimamuutusealase teavitustööga.

Igaühekampaaniast "Lumememmed kliimamuutuste vastu!" kutsutakse inimesi osa võtma juba kolmandat korda.

Tänavu rõhutatakse taaskasutuse olulisust energiakasutuse vähendamisel.

Et Eestis on kliimamuutused toonud kaasa talvede lühenemise ja keskmise temperatuuri tõusu, peavad lumememmed roheliste ütlust mööda üha põhja poole kolima.

Põhisüüdlased on selles kasvav energiakasutus ja transport, mille nähtamatu roll on peidus meid ümbritsevates tarbimisahelates.

Humana Estonia infojuht Mari-Helene Kaber rõhutas, et isikliku kliimamõju vähendamise üks olulisemaid reegleid on toodete taaskasutus.

Näiteks kulub ühe uue T-särgi tootmiseks niisama palju energiat kui 30 T-särgi taaskasutusse võtmiseks.

Kampaanias osalemiseks tuleks avalikku, käidavasse kohta ehitada taaskasutatud materjalidest lumememm. Kõige eelistatavam materjal on loomulikult lumi (vesi), sellele järgnevad süsi, porgand ja vitsaraod.

Muudest materjalidest memmed, mis peavad vastu plusskraadidele, leiavad pikaajalisemat asüüli Humana Estonia kaupluste akendel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles