Lavalauad saavad sillaks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk 2007. aasta festivalilt. Laval on Jakobsoni gümnaasiumi õpetajad.
Hetk 2007. aasta festivalilt. Laval on Jakobsoni gümnaasiumi õpetajad. Foto: Elmo Riig / Sakala

27. ja 28. veebruaril on viljandimaalastel taas võimalus osa saada õpetajate teatritegemisest, sest Viljandi maagümnaasiumi eestvõttel peetakse teatris Ugala XII festivali «Sillad».


Tosin aastat tagasi alguse saanud traditsioon toob igal aastal lavale tuttavate tegijate kõrval uusi näitemänguhuvilisi. Nii osaleb tänavu esimest korda Abja gümnaasiumi trupp. Seevastu Vigala trupp on peale korraldava kooli publiku ette astunud igal aastal. Enamikul festivalidel on kaasa löönud Tartu Kroonuaia priitahtlik näitemänguselts, Jõhvi vene gümnaasium ja Viljandi Jakobsoni gümnaasium.

Võimalus on näha 16 kuni pooletunnist etendust või eeskava. Korraldajad on valinud tänavuse festivali motoks Andres Renniti luuleread «Mul meelen kuldne kodukotus».

Viljandi maagümnaasiumi emakeeleõpetaja Külliki Asu sõnul muudab suunav teema festivali terviklikumaks. «See innustab truppe oma kodukohta tutvustama,» arvas Asu ning lisas, et ühtlasi sobib teema riigi aastapäevanädala lõpetamiseks. Esitatakse nii tuntud autorite teostel põhinevaid näitemänge kui omaloomingut. Lisaks žürii määratud auhindadele on igal trupil võimalik tunnustada oma lemmikut.

Korraldajate sõnul ühendab sümboolse nimega ettevõtmine koolmeistritest harrastusnäitlejaid mitmelt poolt Eestist ja mõnel aastal isegi kaugemalt. Etenduste kõrval on õpetajatele oluline festivali seltsielu, mis annab võimaluse aimu saada teiste koolide ettevõtmistest, rääkida muredest ja rõõmudest ning ammutada inspiratsiooni järgmisteks lavastusteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles