Briti tüdruk koostas teismeliste slängisõnaraamatu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lucy van Amerongen
Lucy van Amerongen Foto: blogspot.com.

Suurbritannias elav Lucy  van Amerongen koostas teismeliste slängisõnaraamatu.

Inglise keelt emakeelena kõneleva 13-aastase sõnul sai ta raamatu idee sellest, et ta vanemad ei saanud tema keelekasutusest aru, vahendab blogspot.com.

 

Raamat kannab pealkirja «The A – Z of Teen Talk» ja tüdruku arvates peaks see aitama täiskasvanuid nende laste kõnes orienteeruda. Sõnaraamatus on ära toodud 300 briti teismeliste seas kasutusel olevat sõna ja fraasi.

 

Lisaks on ära toodud kolm kuldset teismelisele mõeldud suhtlemisreeglit – ära vaata vanemale suhtlemise ajal silma, mõmise nõustuvalt ja püüa igasse lausesse paigutada sõna «nagu».

 

Sõnaraamatu koostaja tõi ka paar näidet teismeliste slängi kohta: «rago» - OK, «mouldie»  - vanem, «owdish» - suurepärane, «cotch down» - magama.

 

Raamatut lugenud briti teismeliste arvates võib see aidata lahendada laste ja nende vanemate vahel tekkinud arusaamatusi suhtlemisel.

 

«Vanemad ei kiida tihtipeale laste sõnakasutust heaks. Kuid tegelikult on uudissõnade väljamõtlemine väga loominguline tegevus,» arvasid teismelised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles