Noorteorkestri Reaalmažoor sünnipäeval esinevad staarid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanna-Liina Võsa
Hanna-Liina Võsa Foto: Promopilt

1. juunil kell 19.00 annab noorteorkester Reaalmažoor Tallinnas Estonia kontserdisaalis oma 5. sünnipäeva kontserdi.

Üritusel astuvad koos orkestriga üles tuntud ja andekad solistid Hanna-Liina Võsa, Birgit Õigemeel, Jarek Kasar, Mikk Saar ja Kristo Ukanis. Õhtut juhib Pärnu Endla näitleja Sepo Seeman. Kontserdil kuuleb nii uut repertuaari kui ka läbilõiget orkestri varasemast varasalvest: palad filmimuusika- ja muusikalimaastikult ning artistide enda repertuaari kuuluv looming koos suure sümfooniaorkestriga.

«Reaalmažoori eesmärk on olnud algusest peale mitteklassikalise muusika esitamine ning sellele oleme tänaseni suutnud edukalt kindlaks jääda ja see on ka peamine tunnus, mis meid teistest Eesti orkestritest eristab,» tutvustab tänaseks pea 50-liikmelise orkestri üks loojatest, dirigent Edmar Tuul. «Lisaks soovisime anda noortele muusikutele võimaluse end ka akadeemilisest keskkonnast väljaspool arendada, kogemusi saada, end n-ö välja elada ja – mis peamine – koosmängimisest rõõmu tunda.»


Kontserdil kõlab Jarek Kasari, Tõnis Mägi, Rein Rannapi, Elton Johni, John Williamsi jt looming.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles