Geronimo järeltulijad süüdistavad salaorganisatsiooni hauaröövis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geronimo haud
Geronimo haud Foto: Wikipedia.org

Indiaanipealiku Geronimo järeltulijad süüdistavad salaorganisatsiooni hauaröövis.

Apatšide juhi järeltulijate sõnul oli röövi taga mainekas Yale`i ülikoolis tegutsev organisatsioon Skull and Bones, edastab AP.

Järeltulijad andsid asja kohtusse, süüdistades nii Yale`i ülikooli kui ka USA presidente.

Kohus algas selle nädala teisipäeval, mis oli samas ka Geronimo 100. surma-aastapäev.

Indiaanipealiku pojapojapoeg Harlyn Geronimo andmetel varastasid salaorganisatsiooni liikmed Geronimo jäänused 1918. aastal Oklahoma osariis asuvast Fort Silli surnuaialt.

Geronimo jäänuste röövi kohta on liikvel mitmeid kuulujutte. Kuulujuttudele tekkis mingi põhi, kui paar aastat tagasi leiti kiri, milles Skulls and Bones salaühingusse kuulunud isik hauaröövi kirjeldas.

Skulls and Bones organisatsiooni on oma noorpõlves kuulunud näiteks presidendid George W.Bush ja tema isa George H.W. Bush ning Massachusettsi osariigi senaator John Kerry.

Geronimo sugulased süüdistavad ka kunagi sinna organisatsiooni kuulunud praegust USA president Barack Obamat ning kaitseminister Robert Gatesi.

Skulls and Bones organisatsioon ei ole ametlikult Yale`i ülikooliga seotud.

Apatš Geronimo võitles aastaid USA ja Mehhiko armee vastu, kuid andis 1866. aastal lõpuks alla. Geronimo suri 1909. aastal Fort Sillis tuberkuloosi.

Organisatsiooni Skulls and Bones praegused liikmed ning neid esindav Russell Trust ei soovinud Geronimo juhtumit kommenteerida.

Yale`i ülikooli ajaloolane Marc Wortman avaldas  1918. aastal raamatu Geronimo hauaröövi kohta.

Wortman ei olnud siiski kindel, kas anastatud inimjäänused kuuluvad ikka kuulsale indiaanipealikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles