Võsa Pets: Merko tegi seina praod

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saateapsud: «Võsareporter»
Saateapsud: «Võsareporter» Foto: Reporter.ee
Kanal2 «Võsareporter» katsetas suitsuandurit, uuris paugutamist Kohilas ja ehitajate süül tekkinud pragusid Pärnu eramajas.

Võsa Peeter näitas saate alguses oma kipsis kätt. Mis täpselt käega juhtus ta ei täpsustanud.

Praod seinas

Külli oli ehitanud Pärnusse ilusa maja, mille vanuseks 12 aastat. Kui Merko hakkas naabrusse ehitama vee- ja kanalisatsioonitrasse, siis tekkisid tema maja seina praod. Ta kutsus kindlustusfirma kohale, kes võttis Merkoga kontakti. Ehitusfirma sõnul on maja kehvalt ehitatud ja see ka pragude põhjuseks ning kui majaomanik arvab, et Merko on süüdi, siis peaks ta seda ise tõestama. Ehitusekspertiis maksab aga 16 000 krooni. Merko lubas siiski peale läbirääkimisi eksperdi osaliselt kinni maksta, kui ta valib ühe enda pakutud ekspertidest. Võsa Pets kahtles, kas see ikka oleks objektiivne ekspertiis.

Paugud Kohilas

Kohilas paugutatakse pidevalt, mis on ärahirmutanud kohalikud elanikud. Naabrimehe pöördumine politseisse pole mingit tagasisidet aga toonud. Politsei esindaja sõnul võib paugutada, kui kellegi elu ei ähvardata ja rahu ei häirita. Paugutajast perenaise sõnul sai stardipüstolist paugutatud seetõttu, et kaks malamuudi tõugu koera läksid omavahel kaklema ning paugutati, et neid lahutada. Perenaise sõnul aitab paugutamine koerte tähelepanu hajutada ning see aitab neid lahutada.

Elu maa-all

Udo elab keldris, mis asub tema 22 hektarilisel maalapil. Tuli hävitas tema maja ning pärast seda asus ta elama maja kõrval asunud keldrisse. Udo salakirg on tulistamine ehk ta tahaks väga minna kaitseliitu õppustele, kus saaks relvadest tulistada. Kuna mees ei osanud lipsusõlme teha, siis tegi Pets tema lipsule ka sõlme.

Suitsuandurid ei tööta?

Pereema Tiiu kurtis Petsile, et poiss tegi toas suitsu ja lasid tal suitsuandurisse puhuda ja midagi ei aidanud. Ka ahju ukse ees ei hakanud see tööle, ega ka diiselmootoriga auto sumbuti juures. Päästeametis tehti anduriga katset, kus lasti suitsu koguneda kingakarpi ja andur hakkaski tööle. Spetsialisti sõnul lihtsalt andurile puhumine ei pane seda tööle, vaid lae alla kogunev suits paneb selle tööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles