Avatakse Eesti Vabariigi laulupiiripost number 1

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Kõdar
Jaak Kõdar Foto: LAURI ALVER/SAKALA

Teist korda kutsub Lilli külas asuv Nava talu Karksi ja selle naabervaldade elanikke 23. veebruaril Eesti piirile isamaalisi laule laulma.


Nava talu peremehe Jaak Kõdari kirjeldust mööda saab ilusal männimetsavahelisel mäel seisev riigipiiripost number 255 sel üritusel uue mitteametliku nime ja tähise «Eesti Vabariigi laulupiiripost number 1».


Ka mäele antakse sobiv nimi: Laulumägi.



Karksi, Helme ja Naukseni valla kokkuleppel pannakse piiriposti juures üles ja avatakse piiritahvel, millel on Eesti ja Läti rahvuslindude pääsukese ja linavästriku pildid ning luuletus, mida saab lugeda nii eesti kui läti keeles.



Tahvel seatakse üles Nava talu maal kuue meetri kaugusele piiripostist.



Jaak Kõdar rääkis, et nii nagu mullu, on ka tänavu ürituse eeslaulja Erich Krieger, kellele Läti poolelt lisandub Ruhja neiu Liga Silinja.



«Tulla on lubanud laululinde ka teistest valdadest,» lisas Kõdar.



Pidulik vabariigi aastapäeva tähistamine jätkub Nava talu luuleküünis, kus kokkutulnuid tervitavad vallavanemad Arvo Maling, Tarmo Tamm ja Janis Zuments. Pakutakse kuuma Mulgi toitu ja jooke, jätkub ühislaulmine.



Uudsena on kavas piiriülese tegevuse tunnuskirjade väljaandmine. Seejärel vaadatakse Jaak Kõdari 1977. aastal tehtud filmi «Mu kodu on Kõrgemäe», mis kajastab 30 aasta tagust majanduselu ja näitab tolleaegseid inimesi. Külla on lubanud tulla Tündre eit, sest Tündre järv on Navalt vaid kolme kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles