Ristsõnadesse oli peidetud vihje tapmisplaani kohta?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristsõnadesse oli peidetud vihje tapmisplaani kohta?
Ristsõnadesse oli peidetud vihje tapmisplaani kohta? Foto: SCANPIX

Venezuela tuntud ristsõnade koostajat süüdistati sellest, et ta peitis ristsõnasse vihje president Hugo Chavezi venna tapmisplaani kohta.

Luureagendid kuulasid ristsõnade koostaja Neptali Segovia üle, edastab Reuters.

Telesaates esinenud eksperdi sõnul oli Segovia koostatud ristsõnade lahenduseks peidetud sõnum, et Adan Chavez võidakse tappa.

Selline ristsõna ilmus väljaandes Ultimas Noticias.

«Teise maailmasõja ajal kasutasid mitmete riikide vastupanuliikumised selliseid varjatud sõnumeid,» selgitas asjatundja Perez Pirela.

Segovia eitas, et ta oleks ristsõnalahendusse mingi mõrvaplaani peitunud.

Osa venezuelalasi naeris juhtumi peale, teine osa võttis seda tõsiselt.

Venezuelas suhtutakse president Hugo Chavezi suure austusega. Seda mitte vaid ta riigijuhi staatuse tõttu,  vaid ka selle tõttu, et ta põdes vähki ning saab järelravi.

Pirela sõnul lasi ta ristsõna uurida matemaatikutel, psühholoogidel ja keeleteadlastel, kes leidsid, et sinna on peidetud kodeeritud sõnum tapmisplaani kohta.

Ristsõnas olid vastuseks nimi Adan ( see on presidendi venna nimi), «asesinen» (tapma) ja «rafaga» (tulistamine).

Ajalehe Ultimas Noticias esindaja sõnul külastasid nende toimetust kuus luureagenti, kes küsisid informatsiooni ristsõna koostaja Segovia kohta.

Agendid võtsid Segoviaga kontakti ning mees läks vabatahtlikult ülekuulamiseks kaas.

«Tahtsin teha selgeks, et mul ei ole midagi varjata. Olen ristsõnu koostanud viimased 17 aastat ning seda vaid harimise eesmärgil. Ülekuulamisel koheldi mind hästi. Pärast mu jutu salvestamist viidi mind koju tagasi,» selgitas Segovia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles