Nagu on märkinud Mare Viiralt, muuseumi osakonnajuhataja, on põlluharijale rahvale väga iseloomulik, et ta peab oma peatoiduks leiba. Nii Eestiski, kus muid toitusid peeti ainult leivakõrvaseks. Leib oli peres aukohal ja seetõttu on sellega seotud paljud kombed ning uskumused.
Eks leivaga ole seot meie rahvuslillgi. Liiati pärineb ju leivaviljas kasvavalt rukkilillelt üks meie trikoloori värve.
Näitus „Leib on talu peremees", mis tutvustab Eesti oma leiva saamislugu, alates vajalikest põllutöödest kuni leivaküpsetamiseni, on olnud eksponeeritud Ida-Ungaris Nyiregyhaza lähedal asuvas Sosto muuseumikülas.
Eesti põllumajandusmuuseum asub ligikaudu kolme kilomeetri kaugusel Tartust endises Ülenurme mõisas. Peale põllumajandusajaloo kogumise, säilitamise, uurimise ja tutvustamise korraldab muuseum õppepäevi, konkursse, kogupereüritusi, tähistab rahvakalendri tähtpäevi.
Muuseum on äripäeviti valla 10-16.