Brasiilias varastati haruldased valged alligaatorid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albiino alligaator
Albiino alligaator Foto: AFP / Scanpix

Brasiilia lääneosast Mato Grosso osariigi ülikooli loomaaiast varastati seitse haruldast valget alligaatorit.

Politsei kahtlustab, et need varastati välismaale müümise eesmärgil, vahendab BBC.

 

«Ühe sellise alligaatori hind on umbes 10 000 dollarit (106 000 krooni). Need roomajad on haruldased, kuna nende nahas puudub värvust tekitav pigment ja nende silmad on roosad,» selgitasid ülikooli esindajad.

Teadlaste sõnul ei jää looduses sündivad albiinod alligaatorid pole tavaliselt kuigi pikaealised, kuna nad on oma elukeskkonnas hästi nähtavad ja seega on neid kerge rünnata. Samuti ei talu nad päikest.

Mato Grosso ülikooli andmetel nähti nende loomaaia seitset alligaatorit viimati vana-aasta õhtul, kuid kui nende hooldaja selle nädala kolmapäeval neid söötma läks, olid loomad kadunud.

 

Politsei esindaja lisas, et nad ei leidnud märke loomaaeda sissemurdmisest.

 

Ülikooli esindaja andmetel olid kõik varastatud alligaatorid umbes kahe aasta vanused.

 

«Meile jäi ainult üks valge alligaator,» nentis esindaja kurvalt.

 

Politsei asus juhtumit uurima, lisades, et haruldaste loomade leidmine pole lihtne, kuna loomakaubitsejad oskavad oma jälgi hästi peita.

 

Kohalike loomakaitsjate sõnul viitab alligaatorite varastamine laiemale probleemile.

 

«Maailma illegaalses loomakaubanduses on Brasiilia osa kümme protsenti. Siit viiakse eelkõige papagoisid ja teisi haruldasi linde  Euroopasse ja USAsse,» laususid loomakaitsjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles